Acai Berry: Η Σούπερ-τροφή που ενισχύει την υγεία και την ενέργεια!

Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ για το Acai Berry, χάνετε τα τεράστια οφέλη που προσφέρει αυτή η σούπερ-τροφή. Aυτό λοιπόν το κόκκινο-μώβ φρούτο συλλέγεται από το φοίνικα acai, που είναι εγγενής στα τροπικά δάση της Βραζιλίας και προσδίδει τα εξής οφέλη:

Ελιξήριο νεότητας

Το Acai Berry περιέχει ανθοκυανίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία, τα οποία έχουν συνδεθεί με την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης του σώματος. Μελέτες δείχνουν ότι το Acai Berry έχει 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα σταφύλια και σχεδόν διπλάσια από τα βακκίνια, καθιστώντας το εξαιρετικά επωφελές για όσους προσπαθούν να αποτρέψουν τη διαδικασία γήρανσης.

Προσδίδει ενέργεια

Κουραστήκατε να νιώθετε πως χτυπάτε σε τείχος μέρα με τη μέρα, ανεξαρτήτως το τι κάνετε; Το Acai Berry είναι γνωστό ότι αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και αυτό είναι ένα συν, λαμβάνοντας υπόψη τον εξουθενωτικό ρυθμό ζωής. Υπάρχουν φορές που όλοι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια ενίσχυση για να διατηρήσουμε αρκετή ενέργεια ώστε να εκπληρώσουμε τις καθημερινές μας υποχρεώσεις. Μελέτες δείχνουν ότι η τακτική λήψη συμπληρωμάτων με Acai Berry μπορούν να ενισχύσουν τα επίπεδα ενέργειας του σώματος.

Βελτιώνει τη ροή του αίματος

Το Acai Berry βελτιώνει τη συνολική καρδιαγγειακή υγεία βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και άλλων θρεπτικών ουσιών στην καρδιά και σε άλλα όργανα. Το Acai Berry είναι πλούσιο σε ωμέγα-6 και ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο σώμα. Είναι γνωστό ότι η κακή χοληστερόλη μπορεί να συσσωρευτεί με τη μορφή πλάκας κατά μήκος των τοιχωμάτων των αρτηριών και αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά (ή προληφθεί κατά πρώτο λόγο), μπορεί τελικά να μπλοκάρει τα αιμοφόρα αγγεία, προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή ή και αιφνίδιο θάνατο.  Το Acai Berry περιέχει επίσης ανθοκυανίνες, την ίδια ουσία που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί (η οποία έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει την καρδιαγγειακή ροή και τη  φυσιολογική λειτουργία).

Εποικοδομητικό τόσο για την καρδιά όσο και για το μυαλό

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το Acai Berry είναι καλό για το σώμα και τον εγκέφαλο, εξισορροπώντας το νευρικό σύστημα. “Τα περισσότερα νευρο-ψυχιατρικά προβλήματα προκύπτουν από την ανισορροπία του νευρικού συστήματος”, λέει η AcaiBerryBenefits.org. “Η κατάθλιψη εμποδίζεται επίσης εάν διατηρηθεί η σταθερότητα του νου και του σώματος.”

Αφαιρεί τα επιπλέον κιλά

Όταν λαμβάνεται σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή, το Acai Berry μπορεί να συμβάλει στην απώλεια βάρους, ενισχύοντας τόσο το μεταβολισμό όσο και τα ενεργειακά επίπεδα. Επίσης, τα αντιοξειδωτικά, οι βιταμίνες και τα λιπαρά οξέα είναι πολύ ασφαλέστερα από πολλά από τα λεγόμενα “χάπια διατροφής” και άλλα προϊόντα. Επιπλέον, το Acai Berry δεν έχει παρενέργειες.

Διατηρεί την απώλεια βάρους

Εφόσον φτάσετε τους στόχους διατροφής σας, θα θέλετε να κρατήσετε τα κιλά αυτά μακριά. Τα μούρα Acai μπορούν να βοηθήσουν επειδή βοηθούν στην αύξηση του μεταβολισμού με τρόπο που είναι υγιής και μη επιβλαβής για τον οργανισμό. Αυξημένος μεταβολισμός σημαίνει ότι τα τρόφιμα απορροφόνται ταχύτερα και, επομένως, είναι λιγότερο πιθανό να δημιουργήσουν αποθέματα λίπους.

«Πού κατατάσσεται το μούρο acai  σε έναν κατάλογο υπερτροφών; Για τον Δρ. Nicholas Perricone, γνωστό δερματολόγο και διατροφολόγο το acai είναι το νούμερο ένα. Κρυμμένο μέσα στη βασιλική πορφυρή του χρωστική ουσία είναι η μαγεία που το κάνει το τέλειο ενεργειακό φρούτο της φύσης. Το Acai είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά, αμινοξέα και απαραίτητα λιπαρά οξέα» αναφέρει ο Δρ. Perricone.

Εφόσον κάνετε την ερευνά σας , σας προτείνουμε να δείτε και το παρακάτω

Adrianna Gkika
Holistic Healing

Τα κείμενα είναι καθαρά πληροφοριακά και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως θεραπευτικές ιατρικές συνταγές ή ότι συνιστούν αντικατάσταση του θεράποντος γιατρού και των υποδείξεών του. Η απόφαση για τη σπουδαιότητα των συμβουλών είναι προσωπικά και απόλυτα δική σας.

Παρόμοια άρθρα