Αναζωογονήστε το σώμα σας με ένα αποτοξινωτικό μπάνιο από άλατα!

Τα άλατα Νεκράς Θάλασσας έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς εδώ και πολλά χρόνια. Φέρουν ένα μεγάλο αριθμό διάφορων ευεργετικών ιδιοτήτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποτοξίνωση του οργανισμού.

Τα άλατα της Νεκράς Θάλασσας διαφέρουν από τα παραδοσιακά άλατα καθώς είναι αγνά, φυσικώς δημιουργημένα μέταλλα του μαγνησίου, καλίου, χλωριούχο ασβεστίου, νατρίου και βρωμιούχο. Αυτά τα μέταλλα έχουν πολύ ισχυρά οφέλη για την υγεία και ενισχύουν τη δυνατότητα αποτοξίνωσης του οργανισμού.

Πώς ενεργεί το λουτρό με άλατα Νεκράς Θάλασσας:

Το μαγνήσιο και τα υπόλοιπα άλατα απορροφώνται εύκολα μέσω του δέρματος και έπειτα εισέρχονται στη κυκλοφορία του αίματος. Το δέρμα είναι μια εξαιρετικά πορώδης επιφάνεια που απορροφά μέταλλα και αποβάλλει τοξίνες καθημερινά. Χρησιμοποιώντας μια ισχυρή βάση μετάλλων, όπως είναι τα άλατα Νεκράς Θάλασσας σε νερό δημιουργείται μια διαδικασία που ονομάζεται αντίστροφη όσμωση. Αυτή η διαδικασία τραβά προς τα έξω το αλάτι και τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα και επιτρέπει στο μαγνήσιο, στο κάλιο και στα υπόλοιπα μέταλλα να εισέλθουν στο σώμα.

Το μαγνήσιο διαδραματίζει ένα κρίσιμο ρόλο σε πάνω από 325 ένζυμα, καθώς συμβάλλει στη βελτίωση των μυών και τη λειτουργία των νεύρων, μειώνει τη φλεγμονή και βελτιώνει την ροή του αίματος και την οξυγόνωση σε όλο το σώμα. Το υπόλοιπα από τα μέταλλα είναι απαραίτητα δομικά στοιχεία για υγιείς αρθρώσεις, το δέρμα και το νευρικό ιστό. Τα άλατα Νεκράς Θάλασσας αναπληρώνουν τα επίπεδα μαγνησίου & αλάτων του σώματος. Αυτός ο συνδυασμός βοηθά να αποβληθούν οι τοξίνες από το σώμα και βοηθά στην οικοδόμηση σημαντικών μορίων πρωτεΐνης στον ιστό του εγκεφάλου και των αρθρώσεων.

Η τακτική χρήση λουτρών με άλατα Νεκράς Θάλασσας έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τα συμπτώματα πολλών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένων το “πόδι του αθλητή”, την ουρική αρθρίτιδα, τους μύκητες νυχιών, τα διαστρέμματα,  τους μώλωπες και  τους μυϊκούς πόνους. Είναι επίσης καλό, για όσους αντιμετωπίζουν χρόνιες παθήσεις ή χρόνιους πόνους να προβαίνουν σε τακτικά λουτρά ή ποδόλουτρα με άλατα Νεκράς Θάλασσας για να συμβάλλουν στην αποτοξίνωση και αποφυγή φλεγμονών βελτιώνοντας παράλληλα την ισορροπία μεταλλικών και ανόργανων στοιχείων στο σώμα.

Αντενδείξεις για το μπάνιο με άλατα θα μπορούσαν να παρουσιαστούν μόνο εάν είστε έγκυος, αφυδατωμένοι ή να έχετε ανοιχτές πληγές ή εγκαύματα στο δέρμα σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα άλατα για το μπάνιο:

Το πρώτο βήμα είναι να προγραμματίσετε να έχετε διαθέσιμα τουλάχιστον 20 λεπτά, διότι θα χρειαστείτε περίπου 10 λεπτά για να αφαιρέσετε τις τοξίνες, και κατά το δεύτερο 10 λεπτό, το σώμα θα απορροφά τα μέταλλα στο νερό του μπάνιου. Γεμίστε το μπάνιο σας με ζεστό νερό και προσθέστε 2 φλιτζάνια άλατα. Είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε και να διώξετε όλη τη κούραση!

Πρόσθετες Στρατηγικές
  • Προσθέτοντας 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο είναι επίσης πολύ καλό για το δέρμα,καθώς οι πολυφαινόλες εμποτίζονται μέσα στο δέρμα και δίνουν επιπλέον αντιοξειδωτικά οφέλη.
  • Η προσθήκη τζίντζερ ή καγιέν μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα θερμότητας σας,τα οποία θα σας βοηθήσουν μέσω του ιδρώτα να αποβάλλετε τοξίνες. Μπορείτε να προσθέσετε από 1 κουταλιά της σούπας στο 1/2 φλιτζάνι  αλάτων για τη τόνωση της εφίδρωσης, καθώς και αυτά τα βότανα είναι φορτωμένα με αντιοξειδωτικά που θα ενισχύσουν τη διαδικασία αποτοξίνωσης.
  • Μην χρησιμοποιείτε κοινό σαπούνι στο λουτρό με άλατα Νεκράς Θάλασσας, καθώς θα επηρεάσει τη δράση των μετάλλων και τη διαδικασία αποτοξίνωσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι με στοιχεία από άλατα και λάσπη της Νεκράς Θάλασσας για να σφραγιστούν τα οφέλη από τα άλατα.

Εφόσον κάνετε τη δική σας έρευνα σχετικά με τα οφέλη αυτού του αποτοξινωτικού λουτρού, σας προτείνουμε να δείτε και το παρακάτω

Ειρήνη Διαμαντοπούλου
Marketing  προϊόντων & υπηρεσιών Ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα