Αντιγήρανση & Φυτικά Βλαστοκύτταρα!

βλαστοκύτταρα
Τι είναι τα βλαστoκύτταρα;

Τα βλαστοκύτταρα, τα πρώτα κύτταρα από όπου προέρχεται η ζωή, αποτελούν τα πιο σημαντικά κύτταρα του δέρματος. Είναι η πηγή για τη συνεχή ανάπλαση της επιδερμίδας. Σκοπός τους είναι να επισκευάζουν τις βλάβες του σώματος, να αναγεννούν τους ιστούς και τα όργανα που τραυματίζονται κατά την διάρκεια της ημέρας, όπως το δέρμα, τα μαλλιά και το αίμα.

Γιατί είναι τα Βλαστοκύτταρα σημαντικά για την υγεία μας;

Όταν τραυματιζόμαστε ή αρρωσταίνουμε τα κύτταρά μας επίσης τραυματίζονται ή πεθαίνουν. Τότε, τα βλαστοκύτταρα ενεργοποιούνται. Τα βλαστοκύτταρα έχουν τον ρόλο να επισκευάζουν τραυματισμένους ιστούς και να αντικαθιστούν άλλα κύτταρα όταν αυτά πεθαίνουν. Έτσι, τα βλαστοκύτταρα μας διατηρούν υγιείς και παρεμποδίζουν την πρόωρη γήρανση. Τα βλαστοκύτταρα λοιπόν μοιάζουν με μια στρατιά μικροσκοπικών γιατρών που έχουμε συνεχώς στη διάθεσή μας.

Που οφείλεται η γήρανση του δέρματος;

Η γήρανση οφείλεται στη μειωμένη δραστηριότητα των ινοβλαστών,( Οι ινοβλάστες είναι κύτταρα του χορίου που ευθύνονται για την έκκριση των ινών ελαστίνης και κολλαγόνου) οι οποίοι με το πέρασμα του χρόνου δεν καταφέρνουν να παράγουν επαρκείς ποσότητες κολλαγόνου και ελαστίνης – τις δυο πιο σημαντικές πρωτεΐνες του δέρματος. Οι συγκεκριμένες πρωτεΐνες φθείρονται χωρίς να αναπληρώνονται, με αποτέλεσμα το δέρμα να μη διαθέτει πλέον «σταθερό έδαφος» και έτσι αναδιπλώνεται δημιουργώντας τις ρυτίδες.

Τα φυτικά βλαστοκύτταρα

Τα φυτά επίσης έχουν βλαστοκύτταρα. Όπως τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα υπάρχουν και φυτικά βλαστοκύτταρα, τα οποία αναπαράγονται και διαφοροποιούνται όπως τα ανθρώπινα. Τελευταία η έρευνα της κοσμετολογίας στρέφεται στη χρήση φυτικών βλαστοκυττάρων, τα οποία βοηθούν στην αναδόμηση και αναγέννηση του δέρματος.

Γιατί προσφέρουν ταυτόχρονα
  • Αντιγηραντική δράση – Συσφικτική δράση – Αντιοξειδωτική δράση
  • Ενυδάτωση – Λάμψη – Φωτεινότητα – Σφριγηλότητα
  • Προάγουν την παραγωγή του κολλαγόνου και τη διαδικασία ανάπλασης

    Η νέα σειρά φυτικών βλαστοκυττάρων διαθέτει ενισχυμένη φόρμουλα με Βλαστοκύτταρα από μήλο που βοηθούν τα φυσικά βλάστοκύτταρα της επιδερμίδας να χτίζουν νέους ιστούς. Το Πεπτίδιο από μπιζέλι αποτελεί ασπίδα προστασίας των φυσικών βλαστοκυττάρων από τη UV ακτινοβολία υπεύθυνη για τη φωτογήρανση. Το Υαλουρονικό οξύ για αύξηση της ενυδάτωσης, παραγωγή κολλαγόνου και ενίσχυση της ελαστικότητας. Το Argan oil πλούσιο σε λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε για ενυδάτωση και θρέψη. Το Avocado oil πλούσιο σε βιταμίνες Α και Β. Το Λάδι Ελιάς οργανικής καλλιέργειας με αντιοξειδωτική δράση και το Βιολογικό εκχύλισμα αλόης για καταπραϋντική και αναπλαστική δράση.

Τα Biosophica Phytostell Φυτικά Βλαστοκύτταρα & Υαλουρονικό που εμπεριέχονται στη νέα σειρά μας χαρίζουν σε κάθε γυναίκα μία πιο φρέσκια και νεανική επιδερμίδα με λιγότερες ρυτίδες!

Ειρήνη Διαμαντοπούλου,
Marketing προϊόντων & υπηρεσιών ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα