Colostrum: τρεις φορές πιο αποτελεσματικό από το εμβόλιο της γρίπης!

Η φυσική προστασία από τη βακτηριακή και ιική μόλυνση είναι απαραίτητη για την επιβίωση των ανθρώπων. Το αδιαμφισβήτητο συστατικό προστασίας στην κατηγορία αυτή είναι το πρωτόγαλα, ένα δώρο προστασίας της μητέρας στο νεογέννητο παιδί. Δεδομένου ότι το πρωτόγαλα αυτό μπορεί να παραχθεί και εμπορικά και να χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους, έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών μελετών. Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει πολλές από τις ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και το έχουν προτείνει ως εργαλείο για την καταπολέμηση της γρίπης. Ενώ έχει προταθεί και ως θρεπτικό συστατικό για να βοηθήσει με τα προβλήματα από τον ιό HIV.

Εκτός από τα φυσικά αντισώματα που υπάρχουν στο colostrum, μια νέα μελέτη αποδεικνύει ότι είναι οι μοναδικές δομές υδατανθράκων (ιικά δεσμά σιαλικού οξέος) που απαντώνται στο πρωτόγαλα και προσφέρουν σημαντική προστασία. Αυτός είναι ένας πολύ έξυπνος μηχανισμός, καθώς ένας ιός ψάχνει για ένα μόριο σιαλικού οξέος που πιστεύει ότι είναι ανθρώπινο κύτταρο για να μολύνει.

Οφέλη από το Colostrum

Το πρωτόγαλα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση ολόκληρου του σώματος! Εδώ είναι μερικές μόνο αναφορές για το πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τη λήψη συμπληρωμάτων colostrum:

 • Συνολική υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος – Αποτρέπει τη γρίπη ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ!
  Σωστά διαβάσετε! Μια μελέτη έδειξε ότι το “πρωτόγαλα, τόσο σε υγιή άτομα όσο και σε καρδιαγγειακούς ασθενείς υψηλού κινδύνου, είναι αποτελεσματικότερο από τον εμβολιασμό για την πρόληψη της γρίπης και είναι αποδοτικότερο “.
  Η Δρ Maria Cesarone από την Ιταλία δημοσίευσε τη μελέτη της το 2007, στην οποία συνέκρινε την αποτελεσματικότητα του πρωτογάλατος από συμπλήρωμα με την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού κατά της γρίπης για την πρόληψη της ασθένειας της γρίπης. Η Δρ Cesarone διαπίστωσε ότι η θεραπεία δύο μηνών με συμπλήρωμα colostrum ήταν τρεις φορές πιο αποτελεσματική στην πρόληψη της ασθένειας της γρίπης από ότι ο εμβολιασμός κατά της γρίπης.
 • Σε μελέτη που δημοσίευσε ο Δρ Wong το 2014, οι ερευνητές βρήκαν:

  Η χρήση συμπληρώματος colostrum ενίσχυσε την κυτταροτοξικότητα των κυττάρων NK και βελτίωσε την ανοσοαπόκριση στην πρωτογενή λοίμωξη από τον ιό της γρίπης“. “Ποντίκια που έλαβαν συμπλήρωμα colostrum παρουσίασαν μικρότερη μείωση του σωματικού βάρους μετά από μόλυνση από τη γρίπη, υποδεικνύοντας μια λιγότερο σοβαρή μόλυνση, αυξημένη κυτταροτοξικότητα κυττάρων ΝΚ και λιγότερο φορτίο ιού στους πνεύμονες σε σύγκριση με τις ελεγχόμενες ομάδες“.
 • Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

  Μεταξύ άλλων, το πρωτόγαλα περιέχει κυτοκίνες και πεπτίδια. Οι κυτοκίνες έχουν παρουσιάσει ότι μεσολαβούν σε πολυάριθμες ζωτικές βιολογικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής. Τα πεπτίδια είναι ένα παράγωγο πρωτεΐνης που μειώνει τη φλεγμονή καθώς επίσης επιτρέπει στο ανοσοποιητικό σύστημα να αναπροσανατολίσει και να διορθώσει το μηχανισμό απόκρισης του κατά των αυτοάνοσων νοσημάτων. Οι κλινικές παρατηρήσεις των επιδράσεων των πεπτιδίων στους ανθρώπους δείχνουν μειώσεις στη φλεγμονή, το οίδημα, τον πόνο και τον πυρετό ανεξάρτητα από την αιτία που τα προκάλεσε.

Εφόσον κάνετε τη δική σας έρευνα, σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω

Dr. Λάμπρος Γερακούλιας M.D. [E.H.]

Τα κείμενα είναι καθαρά πληροφοριακά και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως θεραπευτικές ιατρικές συνταγές ή ότι συνιστούν αντικατάσταση του θεράποντος γιατρού και των υποδείξεών του. Η απόφαση για τη σπουδαιότητα των συμβουλών είναι προσωπικά και απόλυτα δική σας.

Παρόμοια άρθρα