Ομορφιά που σκοτώνει: κίνδυνοι για την υγεία λόγω των καλλυντικών και των προϊόντων φροντίδας του δέρματος

Τα μη-βιολογικά καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας είναι φορτωμένα με κατα τ’άλλα “επιστημονικώς έγκυρα” χημικά συστατικά, που προκαλούν καρκίνο, ηπατική καινεφρική βλάβη, νευρολογικές διαταραχές ακόμη και ασθένειες του δέρματος. Μία τυπική “λοσιόν για το δέρμα” ή μια καλλυντική βάση παρασκευάζεται με ένα κοκτέιλ απίστευτων τοξικών χημικών. Πολλά έχουν σοκαριστικά υψηλή περιεκτικότητα σε μόλυβδο και οι περισσότεροι κατασκευαστές καλλυντικών προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους καταναλωτές ώστε να μη διαβάζουν τα συστατικά τους, προκειμένου να αποκρύψουν την αλήθεια για το τι πραγματικά περιέχονται στα υπερτιμημένα προϊόντα τους.

Από το 1938, ο FDA έχει απαγορεύσει μόνο οκτώ από τα σχεδόν 12.000 συστατικά που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά, ενώ οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορεύσει πάνω από 1.100. Επί του παρόντος, ο FDA δεν ελέγχει την ασφάλεια αυτών των προϊόντων προσωπικής φροντίδας.

Τα καλλυντικά είναι μεγάλη επιχείρηση. Πολλά προϊόντα για τους άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ακόμη και για τα μωρά, μας κάνουν να ξοδεύουμε εκατομμύρια κάθε χρόνο. Ωστόσο, τι είναι ακριβώς αυτά για τα οποία πληρώνουμε; Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός. Θεωρείται η πρώτη γραμμή άμυνας για το ανοσοποιητικό σύστημα. Και δεδομένου ότι αυτό που βάζουμε στο δέρμα απορροφάται στη κυκλοφορία του αίματος, είναι λογικό οτιδήποτε χρησιμοποιούμε τοπικά να επηρεάζει την υγεία μας.

Η βιομηχανία καλλυντικών εμπορεύεται προϊόντα για να μας βοηθήσει να φαινόμαστε, να νιώθουμε και να μυρίζουμε καλύτερα. Ωστόσο μήπως υπάρχει κάτι περισσότερο που θα μπορούσε να συμβαίνει εκεί; Τα καλλυντικά και τα προϊόντα προσωπικής υγιεινής τυποποιούνται συστηματικά με επικίνδυνα, μερικές φορές θανατηφόρα, χημικά όπως: parabens, triclosan, αιθοξυλικά, διαιθανολαμίνη, σιλικόνη κ.α. Και τι ακριβώς είναι το Sodium Lauryl Sulfate, οι διβουτυλο φθαλικές ενώσεις και το 1,4-διοξάνιο; Πώς ανταποκρίνονται τα όργανά μας, το δέρμα και οι ιστοί του σώματος μας σε αυτά τα συστατικά; Μερικές από αυτές τις χημικές ουσίες και εκατοντάδες άλλες, περιέχονται στα πιο δημοφιλή καλλυντικά προϊόντα τα οποία μπορεί να περιέχουν καρκινογόνες ουσίες, τοξίνες που προκαλούν διαταραχές στην αναπαραγωγή και ενδοκρινικούς καταστολείς που έχουν συνδεθεί με γενετικές ανωμαλίες.

Ξεκινήστε να προστατεύετε τα “τείχη του ναού” σας

Υπάρχουν πάνω από 70.000 χημικές ουσίες που έχουν εγκριθεί από το FDA για κατανάλωση. Πολλές από αυτές έχουν τοξικές επιδράσεις στο σώμα. Όταν εν αγνοία σας καταναλώνετε αυτά τα δηλητήρια μέσω της εφαρμογής τους στο σώμα σας, “ταΐζετε” τη χρόνια φλεγμονή, το ανοσοποιητικό σας σύστημα εξασθενεί και προσκαλείτε τον καρκίνο να σας επιτεθεί. Δε χρειάζεται να έχουμε διδακτορικό για να το κατανοήσουμε αυτό, και δε χρειάζεται να είμαστε δερματολόγοι. Δείτε μεμονωμένα κάθε προϊόν προσωπικής φροντίδας που έχετε στην κατοχή σας και διασταυρώστε τι χημικές ουσίες περιέχει. Στη συνέχεια, πετάξτε τα επικίνδυνα και αντικαταστήστε τα με νέα οργανικά και πραγματικά φυσικά προϊόντα.

Ως σοφοί καταναλωτές, θα πρέπει να ενημερωνόμαστε σωστά πριν προβούμε σε αγορά καλλυντικών και προϊόντων φροντίδας του δέρματος. Ο Δρ Samuel Epstein, πρόεδρος του Συνασπισμού Πρόληψης του Καρκίνου και συγγραφέας του “Τοξική Ομορφιά”, έχει προειδοποιήσει ανοιχτά για τις χημικές καρκινογόνες ουσίες σε προϊόντα επώνυμης μάρκας. Όταν τρώτε ή πίνετε τρόφιμα και φάρμακα τα οποία περιέχουν τοξίνες, οι εν λόγω τοξίνες αναβρίσκονται συχνά σε πολύ μικρές ποσότητες, αλλιώς θα αρρωσταίνατε αμέσως και θα υπήρχαν συμπτώματα για το τι συμβαίνει. Ωστόσο, τα προϊόντα που βάζουμε στα μαλλιά, στα νύχια, στο πρόσωπο, στα χέρια, στα πόδια, στις πατούσες ακόμη και στα ιδιωτικά μέρη μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες από τα καρκινογόνα που αποφεύγουμε να φάμε και να πιούμε, επειδή το δέρμα ως το μεγαλύτερο όργανο του σώματος “καταναλώνει” άμεσα τις τοξίνες που εφαρμόζονται σε αυτό χωρίς καμία προφανή ένδειξη για τον κίνδυνο της υγείας εκείνη τη στιγμή.

Γιατί να επιλέξω βιολογικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος;

Τα βιολογικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος είναι τα προϊόντα που περιέχουν φυσικά προερχόμενα συστατικά. Φυσικά απαντώμενες παράγοντες, φορείς, συντηρητικά, τασιενεργά, υγροσκοπικά και γαλακτωματοποιητές είναι επίσης μέρος της φυσικής φροντίδας του δέρματος. Η λέξη “βιολογικό” σημαίνει ότι αυτά τα συστατικά καλλιεργούνται χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, χημικών λιπασμάτων ή άλλων τεχνητών χημικών ουσιών.

Οι συνθετικές χημικές ουσίες που βρίσκονται στα συμβατικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος μπορεί να περιέχουν τοξίνες που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές συνέπειες για την υγεία. Με τη βιολογική φροντίδα του δέρματος, είστε βέβαιοι ότι οτιδήποτε βάζετε στο δέρμα σας δεν θα φέρει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.Ένα εντελώς φυσικό σύστημα φροντίδας του δέρματος μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια κάποιων βιολογικών προϊόντων που θα βοηθήσουν στη διαδικασία αντι-γήρανσης, θα θρέψουν το δέρμα και θα το διατηρήσουν υγιές. Εδώ είναι μερικά ευεργετικά συστατικά για να αναζητήσετε σε βιολογικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος.

 • Pine Bark: Αυτό το συστατικό συνδέεται με αυξήσεις στην ελαστικότητα του δέρματος, την ενυδάτωση και την αύξηση της παραγωγής του υαλουρονικού οξέος στο δέρμα κατά 44%, σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν στην Φαρμακολογία του δέρματος και τη φυσιολογία.
 • Συνένζυμο Q10: Αυτή είναι μια θρεπτική ουσία παρόμοια με μια βιταμίνη που βρίσκεται φυσικά στο ανθρώπινο σώμα. Ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη ζωή, το συνένζυμο Q10 παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής αναπνοής, η οποία παράγει το 95% της ενέργειας που χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για τη διατήρηση της ζωής. Μελέτες του συνενζύμου Q10 έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ουσία έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι βοηθά στη προστασία του οργανισμού από τις βλαβερές δραστηριότητες των ελευθέρων ριζών.
 • Νιασιναμίδη (Βιταμίνη Β3): Αυτή η βιταμίνη έχει εκπληκτικές αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες. Βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος, η οποία βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και είναι ιδιαίτερα επωφελής για τη μείωση της φλεγμονής για όσους πάσχουν από ήπιες δερματικές εξάρσεις.
 • Σπορέλαιο σταφυλιού: Οι Ευρωπαίοι χρησιμοποίησαν αυτό το μυστικό συστατικό για αιώνες και για ένα καλό λόγο: το σπορέλαιο σταφυλιού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, καθιστώντας το ένα απίστευτο αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδη παράγοντα με αναγεννητικές ιδιότητες.
 • Σπορέλαιο Jojoba: Πρόκειται για ένα ισχυρό, μη λιπαρό ενυδατικό που είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και μια σειρά από μεταλλικά στοιχεία. Βοηθά επίσης στην αποκατάσταση της ισορροπίας του σμήγματος (λιπαρότητας), το οποίο είναι ιδιαίτερα επωφελής για τα άτομα τόσο με ξηρό όσο και με λιπαρό δέρμα με τάση ακμής.
Γιατί να επιλέξω Vitamelia?

Τα βιολογικά προϊόντα ομορφιάς είναι ότι καλύτερο για το δέρμα σας, διότι ό,τι βάζετε στο δέρμα σας καταλήγει τελικά μέσα στο σώμα σας. Υπάρχουν άφθονα αποδεικτικά στοιχεία για τις θεραπευτικές ιδιότητες των φυσικών προϊόντων. Δεν θα πρέπει να βάζετε στο δέρμα σας τίποτα που δε θα μπορούσατε να φάτε. Σκεφτείτε τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος, όπως θα σκεφτόσασταν ένα φαγητό. Στο σημερινό κόσμο, υπάρχουν πολλά συνθετικά ή «ψεύτικα» συστατικά που χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία τροφίμων.

Στη Vitamelia, πιστεύουμε ότι η δημιουργία των προϊόντων φροντίδας του δέρματος δεν είναι κάτι διαφορετικό απ’ ότι τα τρόφιμα. Εμείς δεν κάνουμε παρακάμψεις και αφιερώνουμε χρόνο για την έρευνα κάθε συστατικού, έτσι ώστε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι τα προϊόντα μας είναι τα καλύτερα. Τα φυσικά προϊόντα φροντίδας του δέρματος της Vitamelia λειτουργούν άριστα επειδή είναι κατασκευασμένα με υψηλής ποιότητας συστατικά. Φροντίσαμε να σας προστατεύσουμε από κάθε επιβλαβές συστατικό όπως τα parabens, η σιλικόνη, τα συνθετικά αρώματα, οι χρωστικές ουσίες, τα άλατα αλουμινίου κ.α. Αυτό σημαίνει ότι στη Vitamelia, κάναμε ένα βήμα παραπέρα και δημιουργήσαμε μια σειρά από βιολογικά καλλυντικά που είναι ασφαλή για την υγεία, και είναι εμπλουτιστμένα με σούπερ-τροφες όπως η μαστίχα, το Acai Berry, το Colostrum, το Pine Bark, η Σπιρουλίνα, η Πρόπολη, κλπ.

Άλλοι λόγοι για να επιλέξετε τα βιολογικά προϊόντα της Vitamelia:

 • Είναι ιδανικά για ευαίσθητο δέρμα
 • Βοηθούν το ερεθισμένο δέρμα
 • Έχουν αντιφλεγμονώδη δράση
 • Έχουν αποτοξινωτικές ιδιότητες
 • Δεν φράζουν τους πόρους
 • Έχουν κάλυψη SPF
 • Έχουν προσιτές τιμές

Το να αναζητήσετε να αλλάξετε και να επιλέξετε πράσινα προϊόντα τα οποία είναι αγνά και καθαρά αξίζει το χρόνο και την επένδυσή σας, γιατί κάνουν τη διαφορά στη ζωή σας, στην οικογένειά σας και στο περιβάλλον. Μάθετε περισσότερα εδώ

Tο Πόρισμα

Είναι προφανές ότι η αληθινή ομορφιά πηγάζει μέσω της λαμπερής υγείας, με τα καλλυντικά απλά να είναι ένα συμπλήρωμα. Όταν πρόκειται για το φαγητό και τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος πάντα να επιλέγετε βιολογικά. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάνετε στον εαυτό σας ένα μεγάλο καλό. Για να προωθηθεί μια όμορφη, λαμπερή επιδερμίδα είναι σημαντικό να έχετε μια διατροφή πλούσια σε ωμά φρούτα και λαχανικά, υγιεινές θρεπτικές ουσίες και να αφιερώνετε αρκετό χρόνο σε κάποιο είδος σωματικής δραστηριότητας κάθε μέρα. Επίσης, με το σωστό χρόνο ύπνου, τη διαχείριση του στρες, και την εξάσκηση θετικής σκέψης μπορείτε να μετατρέψετε την προσωπική στάση ζωής σε γαλήνη.

Η ομορφιά πηγάζει από μέσα και ξεκινά με εσάς!

Ειρήνη Διαμαντοπούλου
Marketing  προϊόντων & υπηρεσιών Ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα