Χρόνιος Πόνος: 3 Παράγοντες Που Χρειάζεται Να Γνωρίζετε!

Ο χρόνιος πόνος είναι μια σύγχρονη επιδημία που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους. Έχει υπολογιστεί ότι κοστίζει στην οικονομία περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ετησίως. Τα άτομα με χρόνιο πόνο μπορεί να έχουν μια ολοκληρωμένη ζωή, μόνο αν έχουν ένα πλάνο αντιμετώπισης των μεγάλων στρεσογόνων παραγόντων που οδηγούν σε χρόνιο πόνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι  ψάχνουν  συνήθως για μια γρήγορη πρόσληψη φαρμάκου για να μειώσουν τον πόνο. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν τέτοια φάρμακα, δεν καταφέρνουν να αγγίξουν τα βαθύτερα αίτια πίσω από το σύνδρομο χρόνιου πόνου. Ο εντοπισμός των αιτιολογικών παραγόντων  και η ελαχιστοποίηση της εμφάνισης τους στη ζωή κάποιου είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα για την αντιμετώπιση του πόνου.

Οι 3 μεγάλες παρεμβολές για την υγεία

Υπάρχουν τρεις μεγάλες παρεμβολές στη λειτουργία του νευρικού συστήματος του σώματός και τους φυσικούς ρυθμούς της ζωής.

Διανοητικό/συναισθηματικό άγχος

Ο πρώτος μεγάλος στρεσογόνος παράγοντας είναι το διανοητικό/ συναισθηματικό άγχος, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Ζώντας μονίμως σε μια κατάσταση φόβου είναι εξαιρετικά καταστροφικό για την ανθρώπινη φυσιολογία. Ο φόβος οδηγεί τις ορμόνες του στρες στο να χρησιμοποιούν όλους τους βασικούς πόρους του σώματος  και να αφήνουν το σύστημα στραγγισμένο μετά από ένα χρονικό διάστημα. Για να ελαχιστοποιηθεί η διανοητική / συναισθηματική πίεση, αφιερώστε κάποιο χρόνο σε βαθιές αναπνοές και επικεντρωθείτε στη σχέση και την ταυτότητά σας με την καθημερινή σας ζωή. Είναι επίσης σημαντικό το να επανασυνδεθείτε με τους ρυθμούς της Γης, γειώνοντας τον εαυτό σας μέσα από το περπάτημα χωρίς παπούτσια, ή με την επαφή με την φύση όσο το δυνατόν περισσότερο. Η ηλιοθεραπεία είναι σημαντική  τόσο για τη σύνθεση της βιταμίνης D3 όσο και για την χαλάρωση των ορμονών του στρες. Η περίοδος του χειμώνα είναι το πιο αγχωτικό χρονικό διάστημα για πολλά άτομα και συχνά δεν είναι σε θέση να κάνουν ηλιοθεραπεία και να γειώσουν το σώμα τους λόγω των ψυχρότερων κλιμάτων. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο περισσότερο παραμένετε μέσα στο σπίτι και μακριά από την επαφή με τους ρυθμούς της Γης, τόσο πιο επιρρεπής θα είστε σε στρεσογόνους παράγοντες.

Το χημικό στρες αποτεφρώνει το σώμα

Το χημικό στρες έρχεται με τη μορφή της κακής διατροφής και της τοξικότητας του περιβάλλοντος. Μια διατροφή πλούσια σε ζάχαρη, trans-λιπαρά και βιομηχανικό κρέας είναι ιδιαίτερα φλεγμονώδης. Αυτές οι πηγές τροφίμων δημιουργούν μια μαζική κυτταρική τοξικότητα και προκαλούν βλάβες στην επένδυση του εντέρου δημιουργώντας καταστάσεις όπως το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου που ενεργοποιεί σημαντικές φλεγμονώδεις αντιδράσεις σε όλο το σώμα. Ακολουθήστε μία αντι-φλεγμονώδη δίαιτα που είναι ελεύθερη από αλλεργιογόνα τροφίμων και είναι πλούσια σε θρεπτικά τρόφιμα για να αποκαταστήσετε ένα υγιές έντερο. Η ιδανική δίαιτα θα πρέπει να επικεντρωθεί σε καλά λιπαρά ως την κύρια πηγή θερμίδων και λιπαρών οξέων πχ με τη μορφή της καρύδας, αβοκάντο,  ελαιόλαδου,ξηρών καρπών και σπόρων.  Το πρόγραμμα διατροφής θα πρέπει να διαθέτει πλούσια θρεπτικά συστατικά, λαχανικά, βότανα και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη φρούτα όπως είναι τα λεμόνια και τα μούρα.

Το μη διορθωμένο σωματικό στρες είναι καταστροφικό και προκαλεί χρόνιο πόνο

Το σωματικό στρες έχει να κάνει με την κακή λειτουργία της σπονδυλικής στήλης και τα μη φυσιολογικά πρότυπα κίνησης. Όταν ένα άτομο βιώνει κάποια μορφή τραύματος, όπως ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, πτώση ή κακώσεις αθλητικών δραστηριοτήτων, η σπονδυλική στήλη και το νευρικό σύστημα έχει υποστεί βλάβη. Τα μοτίβα κακής στάσης του σώματος θα προκαλέσουν, επίσης, μυϊκές ανισορροπίες και μοτίβα σπονδυλικών υπεξάρθρήματων. Η καθιστική ζωή είναι εξαιρετικά επιζήμια για το σώμα, όπως και η λάθος στάση σώματος κατά το σήκωμα βάρους, το σκύψιμο και το περπάτημα. Όσο περισσότερο χρησιμοποιούνται αυτά τα λάθος μοτίβα κινήσεων τόσο μεγαλύτερη η φθορά στο σώμα. Για την αποτελεσματική μείωση της σωματικής καταπόνησης, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε ένα κέντρο ευεξίας για την επαναφορά της ισορροπίας του σώματος σας. Ένα τακτικό πρόγραμμα εξάσκησης που ενσωματώνει ολιστικά μοτίβα κίνησης είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη σωματική υγεία.

Επιπλέον, μια ολιστική διατροφική προσέγγιση και σωστή πρόσληψη ποιοτικών φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής μπορεί να σας βοηθήσει στη διατήρηση της σωματικής, βιολογικής και ψυχικής υγείας σας.

Εφόσον κάνετε την έρευνά σας, σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω

Adrianna Gkika
Holistic Healing

Articles are informative and in no case should be considered as therapeutic prescriptions or as a substitute for the treating physician and his/her instructions. The decision on the importance of the advice is yours personally and completely.

Similar Posts