Όμορφοι & υγιείς χρησιμοποιώντας σωστά καλλυντικά!

Εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται αρνητικά κάθε χρόνο από μια σιωπηλή μορφή χημικού πολέμου, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε μέρα μέσα στο σπίτι μας. Δηλητηριάζουμε κυριολεκτικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα με χιλιάδες τοξικές χημικές ουσίες που είναι γνωστές καρκινογόνες ουσίες, ορμονικοί διαταράκτες και καρκινογόνοι παράγοντες.

Ξεκινάει με την πρωινή ρουτίνα. Εάν είστε άνδρας, θα χρησιμοποιήσετε κατά πάσα πιθανότητα σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα, αποσμητικά, τζελ για τα μαλλιά ή προϊόντα styling, κρέμα ξυρίσματος και aftershave ή κολόνια. Μια τυπική μέρα για τη γυναίκα ξεκινά λίγο πολύ το ίδιο, με πιθανά προστιθέμενα προϊόντα όπως: αφρόλουτρο, κρέμα προσώπου ή/και σώματος, λοσιόν, ενυδατική κρέμα, make-up, σπρέι μαλλιών, αρώματα, και βερνίκι νυχιών. Μέχρι τη στιγμή που θα φτάσετε στην πόρτα, θα έχετε καταπιεί, εισπνεύσει και απορροφήσει με το δέρμα σας εκατοντάδες τοξικές χημικές ουσίες, μερικές από τις οποίες έχουν αποδειχθεί ότι είναι θανατηφόρες για πειραματόζωα και πολλές από τις οποίες είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνες ουσίες.

Εάν πάσχετε από ξηρό δέρμα, επίμονους ερεθισμούς του δέρματος, εξανθήματα, προβλήματα ιγμορείων, αλλεργίες, άσθμα, αναπνευστικές παθήσεις και άλλα προβλήματα υγείας που δεν φαίνεται να θεραπεύονται ποτέ, μπορεί να ήρθε η στιγμή να εξετάσετε τις αρνητικές επιπτώσεις των προϊόντων προσωπικής φροντίδας στην υγεία σας.

Είναι σημαντικό να ασκείστε και να προσέχετε τι τρώτε, αλλά εάν θέλετε να έχετε καλή υγεία είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε τι βάζετε στο πρόσωπο και το σώμα σας, ακόμα και το τι χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε το σπίτι σας. Κάθε ουσία που βάζετε στο δέρμα σας, ή εισπνέετε θα εισέλθει στη κυκλοφορία του αίματος εξίσου με τον ίδιο τρόπο όπως και στην κατάποση. Μόλις αυτές οι χημικές ουσίες εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος, γίνονται αντιληπτές από το ανοσοποιητικό σύστημα ως ξένες και μη αναγνωρίσιμες και γίνονται αντιληπτές από το συκώτι ως τοξίνες. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα και το συκώτι υπερφορτώνονται με τοξικά χημικά τότε δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν κανονικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που επιμένουν στην τοποθέτηση τοξικών χημικών ουσιών στο σώμα τους πάσχουν από συχνές βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις, ακόμα και καρκίνο.

Έχετε διαβάσει ποτέ τα συστατικά των προϊόντων προσωπικής φροντίδας;

Ό,τι βλέπετε πολύ πιθανώς να περιλαμβάνει νερό. Υπάρχει κάτι άλλο σε αυτή τη λίστα που να αναγνωρίζετε ως φυσική ουσία και που θα θέλατε να βάλετε μέσα στο σώμα σας; Αν δεν εμφανίζεται στη φύση, τότε δεν θα πρέπει να είναι και μέσα σας, επειδή είστε ένα φυσικό ον. Παρότι οι διαφημίσεις θα προσπαθήσουν να σας πείσουν, το άρωμα δεν προέρχεται από λουλούδια ή οτιδήποτε άλλο φυσικό. Περισσότερες από 4.000 χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται σε αρώματα, πολλές από τις οποίες είναι προϊόντα απόβλητων από τη βιομηχανία πετρελαίου.  Δεδομένου ότι τόσα πολλά προϊόντα είναι αρωματικά, αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των ανθρώπων που αρρωσταίνουν από τα αρώματα και αποκτούν αλλεργείες. Τα μωρά και τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Οι χημικές αρωματικές ουσίες βρίσκονται παντού: στο απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων, στα μαλακτικά υφασμάτων, στα υγρά πιάτων, στα προϊόντα μαυρίσματος, στα αντηλιακά, στα αρωματικά στικ , στις λοσιόν, στις κρέμες,στα βάλσαμα χειλιών, και σχεδόν σε κάθε προϊόν προσωπικής ή οικιακής φροντίδας.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε την ώρα του μπάνιου είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα από τη στιγμή που τα χρησιμοποιείτε σε μια στιγμή όπου οι πόροι σας έχουν ανοιχθεί εξαιτίας του ζεστού νερού, επιτρέποντας  έτσι τη γρήγορη και εύκολη πρόσβαση των ουσιών στο αίμα. Ρίχνοντας μια ματιά στα συστατικά των σαμπουάν μπορεί να συγκλονιστείτε. Υπάρχουν περισσότερες από 100 τοξικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα κλασσικά σαμπουάν και οι περισσότερες μάρκες περιέχουν 20 έως 30 από αυτές πέραν των χημικών αρωμάτων και χρωστικών ουσιών.

Ενώ υπάρχουν  διαθέσιμες πολλές φυσικές εναλλακτικές ουσίες που καθαρίζουν πολύ καλύτερα από ό,τι αυτά τα τοξικά σκευάσματα, οι μεγάλες εταιρίες που παράγουν προϊόντα προσωπικής φροντίδας, δεν θα τις  χρησιμοποιήσουν, διότι θα τους κοστίσει πάρα πολλά χρήματα και θα μειωθούν τα κέρδη τους. Αν έχετε αποφασίσει ότι δεν θέλετε να δίνετε χρήματά σε μια εταιρεία που προσπαθεί να σας εξαπατήσει και να σας πει ψέματα, θα πρέπει να αντικαταστήσετε τα τοξικά προϊόντα με άλλα προϊόντα που προάγουν την καλή υγεία.

Ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι για το τι αγοράζετε είναι το να ερευνήσετε αυτά τα συστατικά.

Πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστώσει ότι ο ευκολότερος και αποδοτικότερος τρόπος για να αγοράζουν προϊόντα προαγωγής της υγείας είναι μέσω διαδικτύου. Δεν είναι εύκολο να αλλάξετε από τοξικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας σε εκείνα που προάγουν την υγεία. Απαιτεί κάποιες δοκιμες μέχρι να βρείτε αυτά που σας ικανοποιούν, χρόνο για έρευνα, την υπομονή και τη δέσμευση στο να πληρώσετε λίγο υψηλότερες τιμές απ’ότι τα κοινά προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Αλλά μόλις εδραιωθεί η αλλαγή και αρχίσετε να αποκτάτε όση οικειότητα είχατε και με τα κοινά προϊόντα, θα αντιληφθείτε τη διαφορά στην υγεία σας. Θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κάνει μια σημαντική επένδυση για το μέλλον σας και την απελευθέρωση σας από την ασθένεια, και θα νιώσετε περήφανοι για τον εαυτό σας. Θα καταλάβετε ότι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Και μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι το να μένετε όμορφοι και υγιείς μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη ζωντανή λάμψη της καλής υγείας που ακτινοβολεί από μέσα μπρος τα έξω.

Εφόσον κάνετε έρευνά σας, σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά here.

Αδριάνα Τριανταφυλλοπούλου,
Ολιστικές Θεραπείες

Similar Posts