Έχετε πανάδες στα χέρια; Μάθετε τώρα πώς θα τις εξαφανίσετε!

πανάδες

Οι κηλίδες ή πανάδες που εμφανίζονται στα χέρια με την πάροδο του χρόνου είναι ένα σαφές σημάδι γήρανσης. Για το λόγο αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε το παρόν άρθρο για να εξετάσετε ορισμένες συμβουλές για την αντιμετώπιση τους.

Πανάδες: τι πρέπει να ξέρετε

Καθώς τα χρόνια περνούν, το δέρμα αποχρωματίζεται λόγω της ανισορροπίας στην παραγωγή μελατονίνης, μέρος της δομής του χορίου της επιδερμίδας. Γι ‘ αυτό και συχνά οι ηλικιωμένοι έχουν πανάδες ή καφέ κηλίδες σε διάφορα μέρη του σώματος, ειδικά στα χέρια, στο λαιμό και το πρόσωπο. Μερικοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση των πανάδων είναι: η υψηλή έκθεση στις ακτίνες του ηλίου κατά τη διάρκεια της ζωής, η μη-χρήση προϊόντων περιποίησης του δέρματος, η κληρονομικότητα ή οι γενετικοί παράγοντες, η κακή διατροφή, η ανεπαρκής πρόσληψη νερού, το αλκοόλ, το κάπνισμα, η χρήση ορισμένων προϊόντων καθαρισμού, η εμμηνόπαυση, ορισμένα φάρμακα και άλλα.

Αντιμετωπίστε τις πανάδες με φυσικό τρόπο
 • Χυμός λεμονιού ή έλαιο λεμονιού
  Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια κάνει αυτό το φρούτο ένα από τα ισχυρότερα φυσικά λευκαντικά δέρματος. Το τρίβετε στα χέρια σας στο σημείο των πανάδων. Αυτή η θεραπεία θα χρειαστεί 6 με 8 εβδομάδες πριν ξεκινήσετε να βλέπετε τις πανάδες να ξεθωριάζουν. Δεδομένου ότι ο χυμός λεμονιού αυξάνει την ευαισθησία του δέρματος στο ηλιακό φως, φροντίστε να ξεπλύνετε το χυμό και να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό πριν βγείτε έξω. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έλαιο λεμονιού, που επίσης έχει εξαιρετικές λευκαντικές ιδιότητες, συνδυασμένο με δύο ή τρεις σταγόνες άλλου ελαίου, όπως το αμυγδαλέλαιο. Μπορείτε να εφαρμόσετε το μείγμα στα χέρια για να αντιμετωπίσετε τις πανάδες.
 • Αλόη βέρα
  Υπάρχουν πολλά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της αλόης στη μείωση των πανάδων. Η αλόη είναι ένα θεραπευτικό βότανο που μπορεί σε μεγάλο βαθμό να προωθήσει την ανάπτυξη και επιδιόρθωση του δέρματος. Η αλόη περιέχει 21 μέταλλα και βασικές βιταμίνες, καθώς και 22 αμινοξέα και σαπωνίνες, λιγινίνη, ανθρακινόνες και ένζυμα. Τρίψτε τις πανάδες με φρέσκο χυμό αλόης ή τζελ και αφήστε το στο δέρμα για τουλάχιστον 45 λεπτά κάθε φορά.
 • Βιολογικά έλαια
  Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν έλαια για την αντιμετώπιση των πανάδων. Και πράγματι, λειτουργούν πολύ καλά. Προϊόντα που περιλαμβάνουν συστατικά όπως λάδι καλέντουλας, βιταμίνη Α, Ε, έλαιο λεβάντας, έλαιο δενδρολίβανου, έλαιο χαμομηλιού, θεωρούνται ευεργετικά για την αντιμετώπιση των πανάδων στα χέρια.
 • Πράσινο τσάι
  Το πράσινο τσάι περιέχει τανίνες, κατεχίνες, βιταμίνες C, E και άλλα συστατικά που συσφίγγουν την επιδερμίδα,επίσης περιέχει παράγοντες προστασίας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των πανάδων. Λόγω των συστατικών που περιέχει και της αντιοξειδωτικής δράσης τους, κάνει το δέρμα πιο σταθερό και ελαστικό, ως αποτέλεσμα να καταπολεμάτε τα συμπτώματα αλλοίωσης της επιδερμίδας.
 • Εκχύλισμα ροδιού
  Η UVB ακτινοβολία είναι γνωστό ότι είναι η αιτία πολλών δυσμενών επιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένων των κηλίδων και του καρκίνου του δέρματος. Η χρήση φυσικών αντιοξειδωτικών στη προστασία της επιδερμίδας από τη φθορά της UVB λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα. Το ρόδι περιέχει ανθοκυανίνες και υδροδιαλυτές τανίνες που κατέχουν ισχυρές αντι-οξειδωτικές ιδιότητες. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιουνίου 2009 «Πειραματική Δερματολογία», οι ερευνητές Farrukh Afaq και οι συνεργάτες του διερεύνησαν την αποτελεσματικότητα του εκχυλίσματος ροδιού και του ελαίου σε επιδερμικές βλάβες που προκλήθηκαν από την ακτινοβολία UVB. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης έδειξαν πως το εκχύλισμα ροδιού και το έλαιο ροσιού προστατεύουν από τις UVB βλάβες διαμέσου ισχυρών αντιοξειδωτικών δραστηριοτήτων.

Κάνετε την ερευνά σας για την αντιμετώπιση πανάδων στα χέρια  και σας προτείνω να δείτε και τις παρακάτω:

AdRianna Gkika
Holistic Healer

Similar Posts