Τύποι δέρματος & τέλεια επιδερμίδα

Κάθε γυναίκα θέλει να έχει μια όμορφη επιδερμίδα, ένα δροσερό πρόσωπο και μια λάμψη που θα της χαρίσει την ανεκτίμητη αυτοπεποίθηση να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να του χαμογελά. Η όψη και η ποιότητα του δέρματος είναι πολύ πιο σημαντικές από όλα εκείνα που μια γυναίκα φροντίζει στην εμφάνιση της τόσο γιατί είναι ουσιαστικότερη και προλαμβάνει τη φθορά στο μέλλον, όσο γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι το περιποιημένο δέρμα καθρεφτίζει τη στάση προς τον εαυτό μας, τη θηλυκότητα και τελικά είναι αυτό που έλκει τους άλλους.

Ένα δροσερό πρόσωπο, περιποιημένο και προσεγμένο δεν προϋποθέτει χιλιάδες κρέμες και μακιγιάζ αλλά κυρίως γνώση του τύπου δέρματος και προσοχή ώστε να το αναδείξουμε!

Ποιό είναι το πιο σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνουμε για το πρόσωπό μας;

Ο σχολαστικός καθαρισμός και η εντατική περιποίηση είναι το καλύτερο δώρο για το δέρμα καθημερινά. Τα ακριβά προϊόντα περιποίησης δεν σημαίνουν τέλεια αποτελέσματα, αλλά η γνώση για τον τύπο του δέρματος θα μας καθοδηγήσει για το ποια προϊόντα χρειαζόμαστε ώστε να έχουμε λεία επιδερμίδα, ανακούφιση από την ευαισθησία και την ξηρότητα, απαλότητα και σίγουρα ελκυστικότερη εμφάνιση. Είναι συχνό φαινόμενο, γυναίκες με ομορφότερα φυσικά χαρακτηριστικά να κάνουν λιγότερη εντύπωση, έχοντας εντελώς απεριποίητη επιδερμίδα, σε σχέση με εκείνες που φροντίζουν την υγεία και την αισθητική του προσώπου τους, παρόλο που μπορεί να είναι λιγότερο όμορφες, μεγαλύτερες κ.ο.κ.

Ο τύπος του δέρματος μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, τις ορμονικές μεταβολές, τις περιβαλλοντικές συνθήκες και χρειάζεται να παρατηρήσουμε το πρόσωπό μας για να διαπιστώσουμε σε ποιον τύπο αντιστοιχούμε, ώστε να επιλέξουμε την κατάλληλη εξατομικευμένη φροντίδα, με απλές και οικονομικές κινήσεις.

Τύποι δέρματος και κατάλληλη περιποίηση:

Το ευαίσθητο

Συνήθως το έχουν γυναίκες με λευκή επιδερμίδα και ανοιχτόχρωμα μάτια. Αντιδρά κυρίως σε χαμηλές θερμοκρασίες και παρουσιάζει δυσανεξία σε πολλά συστατικά των καλλυντικών. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία να ξέρετε ότι το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ευάλωτο και χρειάζεστε σίγουρα φροντίδα. Συνήθως χρειάζεστε την ίδια περιποίηση με το ξηρό δέρμα, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικές καθώς τα προϊόντα που θα χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι υποαλλεργικά. Προτιμήστε ένα καθαριστικό προσώπου με υδατική δράση και εξισορρόπηση του PH. Μην παραβλέψετε να εφαρμόσετε στο εσωτερικό του μπράτσου πριν την χρήση στο πρόσωπο ώστε να είστε σίγουρη ότι δε θα σας προκαλέσει κόκκινα σημάδια και αλλεργία.

Το ξηρό

Είναι διάφανο, ευαίσθητο, με μικρά αγγεία και πόρους, συχνά ξεφλουδίζει ενώ σε περιοχές όπως τα μάγουλα έχει άγρια υφή. Μην χρησιμοποιείτε νερό για τον καθαρισμό σας αλλά ένα ενυδατικό γαλάκτωμα χωρίς οινόπνευμα. Χρησιμοποιήστε κρέμα ενυδάτωσης κυρίως την νύχτα και επιλέξτε προϊόντα πλούσια σε βιταμίνες Α και C.

Μεικτό

Είναι κανονικό δέρμα με τάση για λιπαρότητα στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι), έχει υγιές χρώμα. Χρειάζεται συνδυασμό περιποίησης της ξηρής ή κανονικής επιδερμίδας με εκείνη της λιπαρής. Ο συνδυασμός δύο ειδών περιποίησης δεν είναι χάσιμο χρόνου γιατί η επιδερμίδα περιποιείται σωστά. Επιλέγετε για τον καθαρισμό ένα απαλό σαπούνι με ενυδατικούς παράγοντες για να μη δημιουργήσετε ξηρότητα στη ζώνη Τ. Περνάτε μόνο τη ζώνη Τ με μια τονωτική λοσιόν. Χρησιμοποιήστε κρέμα για κανονικό δέρμα στις ξηρές περιοχές αλλά όχι στη ζώνη Τ. Γι’ αυτή προτιμήστε μία ειδική κρέμα ή κάντε μία φορά την εβδομάδα μία ενυδατική μάσκα.

Το λιπαρό

Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του τύπου είναι η έντονη γυαλάδα κυρίως στην μύτη, το μέτωπο και το πιγούνι. Αντιμετωπίζει ευκολότερα το κρύο και παρουσιάζει δυσανεξία στην υγρασία και την μεγάλη ζέστη. Το λιπαρό δέρμα εξαφανίζει σε μόλις λίγες ώρες το μακιγιάζ αλλά θετικό είναι ότι καθυστερεί να εμφανίσει ρυτίδες. Φροντίστε να κρατάτε το δέρμα καθαρό και επιλέξτε καθαριστικό με αφρώδη μορφή. Η υδατική κρέμα να είναι oil free και φροντίστε να κάνετε συχνά απολέπιση, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, εφάρμόζοντας στη συνέχεια ενυδατική ή συσφικτική μάσκα.

Το μεικτό-κανονικό

Είναι το περισσότερο ανεκτικό δέρμα, τόσο στις υψηλές όσο και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Δεν χρειάζεται τόσο εντατική περιποίηση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το αφήσετε στο έλεος του. Χρειάζεστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ μετά από έναν καθαρισμό πλούσιο σε βιταμίνες.

Αφυδατωμένο

Έχει έλλειψη νερού στα κύτταρά του (οφείλεται σε διαταραχή του προστατευτικού μανδύα της επιδερμίδας, σε κακή διατροφή ή ακατάλληλη φροντίδα). Η όψη του είναι θαμπή και πολλές φορές ξεφλουδίζει. Χρειάζεται ένα βιταμινούχο serum το οποίο θα απλώνετε πριν από την κρέμα πρωί – βράδυ. Κάντε ελαφριά απολέπιση μία φορά την εβδομάδα για να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και να έχουν καλύτερη αφομοίωση τα συστατικά των κρεμών. Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά σαπούνια, προτιμήστε γαλάκτωμα και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα.

Το μυστικό:

Ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας εκ των έσω. Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα και έχετε υπόψη σας ότι για κάθε καφεϊνούχο ρόφημα (καφέ, τσάι, αναψυκτικά τύπου κόλα κ.λπ.) πρέπει να πίνετε τη διπλάσια ποσότητα σε νερό.

Αφού κάνετε την έρευνά σας, σας προτείνω να δείτε και τα παρακάτω:

Ειρήνη Διαμαντοπούλου,
Marketing προϊόντων & υπηρεσιών ομορφιάς

Similar Posts