Μειώστε Tην Kυτταρίτιδα Κάνοντας Scrub!

scrub
Τι είναι το scrub σώματος;

Με απλά λόγια, η απολέπιση σώματος ή αλλιώς scrub, είναι ένα προϊόν φροντίδας του δέρματος, που η κύρια λειτουργία του είναι να αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μέσω της απολέπισης καθώς και να καθαρίζει το δέρμα όπως και να αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος. Μερικές φορές ένα scrub σώματος αναφέρεται ως ένα απολεπιστικό σώματος ή peeling σώματος. Το συστατικό απολέπισης πρέπει να είναι αρκετά διεισδυτικό για να επιτευχθεί αυτό, ωστόσο δε θα πρέπει να είναι πολύ ισχυρό, έτσι ώστε να μην υποστεί βλάβη το υγιές δέρμα.

5 Οφέλη του scrub σώματος

Αν δε χρησιμοποιείτε scrub σώματος τότε χάνετε μια σειρά από οφέλη που δεν μπορούν να σας παρέχουν άλλα προϊόντα φροντίδας του δέρματος. Ποια είναι τα οφέλη από ένα scrub σώματος;

1. Κάνει το δέρμα να φαίνεται φρεσκαρισμένο και αναζωογονημένο

Ουσιαστικά τα οφέλη από τη χρήση ενός scrub σώματος είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των ακαθαρσιών του δέρματος από το σώμα, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας, ως αποτέλεσμα το δέρμα να δείχνει ανανεωμένο και αναζωογονημένο.

2. Κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό

Η απολέπιση νεκρών κυττάρων του δέρματος μπορεί και αφαιρεί τη θαμπή και ανιαρή εμφάνιση του. Οι άνθρωποι υφίστανται απόπτωση κυττάρων του δέρματος καθημερινά (από 11.000 μέχρι 23.000 κύτταρα του δέρματος ανά μία ώρα) και συνήθως διαρκεί περίπου 27 έως 30 ημέρες πριν τα νέα κύτταρα του δέρματος φτάσουν το ανώτερο στρώμα του δέρματος (κεράτινη στιβάδα). Χρησιμοποιώντας ένα scrub σώματος τακτικά θα δώσετε μια πιο νεανική ώθηση στο δέρμα σας.

3. Ενυδατικά οφέλη

Με την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αποτέλεσμα της απολέπισης με ένα ήπιο scrub σώματος επεκτείνεται η δράση της σωστής ενυδάτωσης, καθώς επιτρέπει την εύκολη απορρόφηση της ενυδατικής κρέμας στο υγιές δέρμα. Ιδανικά, το καλύτερο scrub σώματος είναι κάτι που δεν λειτουργεί μόνο ως ένα ήπιο απολεπιστικό αλλά ενυδατώνει την ίδια στιγμή!

4. Βελτιωμένο αυτό-μαύρισμα

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μεθόδους αυτό-μαυρίσματος αντί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος μέσω της συνεχόμενης υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Το σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι για να επιτευχθεί ένα ρεαλιστικό “ψεύτικο” μαύρισμα, χρησιμοποιώντας προϊόν αυτο-μαυρίσματος, είναι ότι πρέπει να απολεπίσετε πρώτα το δέρμα σας με ένα απαλό scrub σώματος. Εάν δε προβείτε στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, τότε διατρέχετε το κίνδυνο να καταλήξετε με μία κηλιδωμένη εμφάνιση, καθώς το προϊόν αυτομαυρίσματος θα σκουρύνει στις περιοχές που υπάρχουν περισσότερα νεκρά κύτταρα του δέρματος (όπως στους αγκώνες και στα γόνατα).

5. Μειώνει την κυτταρίτιδα

Όπως κάνετε μασάζ με το scrub  στο σώμα σας, οι κόκκοι απολέπισης απομακρύνουν το νεκρό δέρμα, και η ίδια η πράξη του τριψίματος βελτιώνει την κυκλοφορία και βοηθά στο να στραγγίξετε τους λεμφαδένες σας, αυξάνοντας τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα τη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Επομένως, μετά από αυτή τη βαθιά διεργασία καθαρισμού στο ντους και τη σωστή ενυδάτωση θα είστε σε θέση να απολαύσετε ένα απαλό υγιές δέρμα.

Πως να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα

Δεν είναι όλα τα scrub σώματος αποτελεσματικά. Μερικά scrub σώματος περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και χρησιμοποιούν ακόμη και μικρά πλαστικά σφαιρίδια ως παράγοντες απολέπισης. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα φυσικό scrub σώματος που δεν θα σας βλάψει. Ο τρόπος για να πάρετε τα καλύτερα αποτελέσματα από ένα καλό scrub σώματος είναι να αποφευχθεί η εφαρμογή μεγάλης πίεσης, όταν το χρησιμοποιείτε. Έτσι, μην είστε πολύ επιθετικοί με αυτό και φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα scrub σώματος που είναι ήπιο, αλλά αποτελεσματικό. Για να δώσετε στο δέρμα σας μια ταυτόχρονη ώθηση, βεβαιωθείτε ότι όλα τα συστατικά στο scrub σώματος είναι φυσικά (χωρίς χημικά) και περιέχει τουλάχιστον ένα συστατικό ενυδάτωσης.

Πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιήστε ένα scrub σώματος

Εάν έχετε ένα ηλιακό έγκαυμα ή αντιμετωπίζετε κάποιο εξάνθημα ή άλλη πάθηση του δέρματος, κάντε μια παύση στην απολέπιση σώματος. Μερικά από τα συστατικά και το τρίψιμο κατά τη διαδικασία αυτή θα μπορούσε να ερεθίσει περαιτέρω το δέρμα σας. Επίσης καλό είναι να μην κάνετε απολέπιση αμέσως μετά το ξύρισμα, αλλά να μεσολαβούν οτυλάχιστον 24 ώρες.

Eφόσον κάνετε την δική σας έρευνά, σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά και στο παρακάτω

Ειρήνη Διαμαντοπούλου,
Marketing προϊόντων & υπηρεσιών ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα