Όμορφοι & υγιείς χρησιμοποιώντας σωστά καλλυντικά!

Εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται αρνητικά κάθε χρόνο από μια σιωπηλή μορφή χημικού πολέμου, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε μέρα μέσα στις ανέσεις των σπιτιών μας. Δηλητηριάζουμε κυριολεκτικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα με χιλιάδες τοξικές χημικές ουσίες που είναι γνωστές καρκινογόνες ουσίες, ορμονικοί διαταράκτες και καρκινογόνοι παράγοντες.

Ξεκινάει με την πρωινή σας ρουτίνα. Εάν είστε άνδρας, θα χρησιμοποιήσετε κατά πάσα πιθανότητα σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, στοματικά διαλύματα, αποσμητικά, τζελ για τα μαλλιά ή προϊόντα styling, κρέμα ξυρίσματος και aftershave ή κολόνια. Μια τυπική μέρα για τη γυναίκα ξεκινά λίγο πολύ το ίδιο, με πιθανά προστιθέμενα προϊόντα όπως: αφρόλουτρο, κρέμα προσώπου ή/και σώματος, λοσιόν, ενυδατική κρέμα, make-up, σπρέι μαλλιών, αρώματα, και βερνίκι νυχιών. Μέχρι τη στιγμή που θα φτάσετε στην πόρτα, θα έχετε καταπιεί, εισπνεύσει και απορροφήσει με το δέρμα σας εκατοντάδες τοξικές χημικές ουσίες, μερικές από τις οποίες έχουν αποδειχθεί να είναι θανατηφόρες  για πειραματόζωα και πολλές από τις οποίες είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνες ουσίες.

Εάν πάσχετε από ξηρό δέρμα, επίμονους ερεθισμούς του δέρματος, εξανθήματα, προβλήματα ιγμορείων, αλλεργίες, άσθμα, αναπνευστικές παθήσεις και άλλα προβλήματα υγείας που δεν φαίνεται να θεραπεύονται ποτέ, μπορεί να ήρθε η στιγμή στο να εξετάσετε τις αρνητικές επιπτώσεις των προϊόντων προσωπικής φροντίδας σ την υγεία σας.

Είναι σημαντικό το να ασκείστε και να προσέχετε τι τρώτε, αλλά είναι επίσης σημαντικό το να προσέχετε τι βάζετε στο σώμα σας, ακόμα και το τι χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε το σπίτι σας, αν θέλετε να επιτύχετε τη βέλτιστη υγεία. Κάθε ουσία που βάζετε στο δέρμα σας, ή εισπνέετε θα εισέλθει κυκλοφορία του αίματος σας εξίσου με τον ίδιο τρόπο όπως και στην κατάποση. Μόλις αυτές οι χημικές ουσίες εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος σας, γίνονται αντιληπτές από το ανοσοποιητικό σας σύστημα ως ξένες  και μη αναγνωρίσιμες, και γίνονται αντιληπτές από το συκώτι σας ως τοξίνες. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα και το συκώτι σας υπερφορτώνονται με τοξικά χημικά τότε δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν κανονικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που επιμένουν στην τοποθέτηση τοξικών χημικών ουσιών στο σώμα τους πάσχουν από συχνές βακτηριακές και ιογενείς λοιμώξεις, άλλες μυστηριώδεις ασθένειες, ακόμα και καρκίνο.

Έχετε διαβάσει ποτέ τα συστατικά των προϊόντων προσωπικής φροντίδας;

Ό,τι βλέπετε πολύ πιθανώς να περιλαμβάνει νερό. Υπάρχει κάτι άλλο σε αυτή τη λίστα που να αναγνωρίζετε ως φυσική ουσία και που θα θέλατε να βάλετε μέσα στο σώμα σας; Αν δεν εμφανίζεται στη φύση, τότε δεν θα πρέπει να είναι και μέσα σας, επειδή είστε ένα φυσικό ον. Παρά το τι οι διαφημίσεις θα προσπαθήσουν να σας πείσουν, το άρωμα δεν προέρχεται από λουλούδια ή οτιδήποτε άλλο φυσικό. Περισσότερες από 4.000 χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται σε αρώματα, πολλά από τα οποία είναι προϊόντα απόβλητων από τη βιομηχανία πετρελαίου.  Δεδομένου ότι τόσα πολλά προϊόντα είναι αρωματικά, αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των ανθρώπων που γίνονται άρρωστοι από αρώματα. Τα μωρά και τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, μαζί με εκείνους που αναρρώνουν από ασθένεια. Οι χημικές αρωματικές ουσίες βρίσκονται παντού: στο απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων, στα μαλακτικά υφασμάτων, στα υγρά πιάτων, στα προϊόντα μαυρίσματος, στα αντηλιακά, στα αρωματικά στικ , στις λοσιόν, στις κρέμες,στα βάλσαμα χειλιών, και σε σχεδόν κάθε προϊόν προσωπικής φροντίδας, και σε πολλά άλλα.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε εν ώρα ντους είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα από τη στιγμή που τα χρησιμοποιείτε σε μια στιγμή όπου οι πόροι σας έχουν ανοιχθεί εξαιτίας του ζεστού νερού, επιτρέποντας  έτσι τη γρήγορη και εύκολη πρόσβαση των ουσιών στο αίμα σας. Ρίχνοντας μια ματιά στα συστατικά των σαμπουάν σας μπορεί να συγκλονιστείτε. Υπάρχουν περισσότερες από 100 τοξικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα κλασσικά σαμπουάν, και οι περισσότερες μάρκες περιέχουν 20 έως 30 από αυτές πέραν των χημικών αρωμάτων και χρωστικών ουσιών.

Ενώ υπάρχουν  διαθέσιμες πολλές φυσικές εναλλακτικές ουσίες που θα σας καθαρίσουν και θα σας ομορφύνουν πολύ καλύτερα από ό,τι αυτά τα τοξικά σκευάσματα, οι μεγάλες εταιρίες που παράγουν  προϊόντα προσωπικής φροντίδας, δεν θα τις  χρησιμοποιήσουν, διότι θα τους κοστίσει πάρα πολλά χρήματα και θα παρεμβαίνει με τα κέρδη τους. Αν έχετε αποφασίσει ότι δεν θέλετε να δίνετε χρήματά σας σε μια εταιρεία που προσπαθεί να σας εξαπατήσει και να σας πει ψέματα, θα πρέπει να αντικαταστήσει τα τοξικά προϊόντα σας με προϊόντα που προάγουν την καλή υγεία. Όταν θα αντικαταστήσετε τα προϊόντα ατομικής φροντίδας σας με αυτά που προάγουν την υγεία, θα πρέπει να διαπιστώσετε ότι το κάθε στοιχείο στον κατάλογο των συστατικών του δεν ακούγεται σαν τα χημικά.

Ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουρος για το τι αγοράζετε είναι το να ερευνήσετε αυτά τα συστατικά.

Πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστώσει ότι ο ευκολότερος και πιο αποδοτικός τρόπος στο να ψωνίζετε προϊόντα προαγωγής της υγείας είναι σε απευθείας σύνδεση μέσω διαδικτύου, χρησιμοποιώντας εταιρείες  πιστοποιημένων συμπληρωμάτων. Κάθε μία από αυτές τις εταιρείες φέρει μια καταπληκτική σειρά προϊόντων προσωπικής φροντίδας και  βιολογικών καλλυντικών.

Δεν είναι εύκολο το να αλλάξετε από  τοξικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας σε εκείνα που προάγουν την υγεία. Φαίνεται να απαιτεί κάποια δοκιμή μέχρι να βρείτε αυτά που σας ικανοποιούν, αρκετό χρόνο για έρευνα, την υπομονή και τη δέσμευση στο να πληρώσετε λίγο υψηλότερες τιμές απ’ότι τα κοινά προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Αλλά μόλις εδραιωθεί η αλλαγή και αρχίσετε να αποκτάτε όση οικειότητα είχατε και με τα κοινά προϊόντα, θα σας είναι εύκολο από κει και έπειτα. Θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε κάνει μια σημαντική επένδυση για το μέλλον της υγείας και την απελευθέρωση σας από την ασθένεια, και θα νιώσετε περήφανοι για τον εαυτό σας. Θα γνωρίσετε ότι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Και μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι το να μένετε όμορφοι και υγιείς μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη ζωντανή λάμψη της καλής υγείας που ακτινοβολεί από μέσα μπρος τα έξω.

Εφόσον κάνετε έρευνά σας, σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά εδώ.

Αδριάνα Τριανταφυλλοπούλου,
Ολιστικές Θεραπείες

Παρόμοια άρθρα