Πανάδες:Γιατί εμφανίζονται και 5 τρόποι να τις εξαφανίσεις!

Τι είναι οι πανάδες;

Οι πανάδες ή το μέλασμα κατά την ιατρική ορολογία είναι καφέ κηλίδες στο δέρμα που προκαλούνται από τον ήλιο. Όλοι έχουμε κύτταρα παραγωγής  μιας χρωστικής στο δέρμα τα οποία ονομάζονται μελανοκύτταρα. Αυτά τα μελανοκύτταρα παράγουν μελανίνη και τη μεταφέρουν στα κερατινοκύτταρα, τα οποία είναι φυσιολογικά κύτταρα του δέρματος που σχηματίζουν το εξωτερικό φράγμα της επιδερμίδας. Αυτός ο φυσικός φραγμός προστατεύει από τις προσβολές του περιβάλλοντος και κυρίως από τον ήλιο. Όταν τα μελανοκύτταρα καταστραφούν από τον ήλιο, παράγουμε πανάδες, οι οποίες είναι απλώς ανώμαλες συγκεντρώσεις της χρωστικής μελανίνης στο δέρμα.

Πως μπορείτε να τις εξαφανίσετε;
Χρησιμοποιώντας Tοπικά Aντιοξειδωτικά

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο παρουσίασαν κλινικές αποδείξεις της προστατευτικής επίδρασης σε περίπτωση τοπικής χρήσης αντιοξειδωτικών βιταμινών Ε και Α.  Η Εφημερίδα της Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας της Ευρώπης δημοσίευσε την εργασία στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2011 και παρουσίασαν πως τα τοπικά αντιοξειδωτικά μπορούν να παρέχουν μια προστατευτική επίδραση για τη θεραπεία κηλίδων.

Χρησιμοποιώντας Κουρκούμη

Αυτό το Ινδικό μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στην μαγειρική θεωρείται εδώ και χρόνια ότι μειώνει την υπερ-μελάγχρωση/ πανάδες. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα που περιέχει αυτό το μπαχαρικό ως ένα βασικό συστατικό της.

Χρησιμοποιήστε βιταμίνη Β3

Αυτή η βιταμίνη έχει γίνει γνωστό ότι αναζωογονεί τον κύκλο ζωής των κυττάρων του δέρματος, επιπλέον διατηρεί έναν έλεγχο στη διαδικασία παραγωγής της χρωστικής. Έτσι λοιπόν, κρέμες και οροί που περιέχουν βιταμίνη Β3 αποτελούν μια καλή επιλογή.

Χρησιμοποιώντας βιταμίνη C

Το 2012, το περιοδικό Journal of Drugs in Dermatology δημοσίευσε αποδείξεις πως η τοπική χρήση βιταμίνης C μπορεί να θεραπεύσει τις κηλίδες που εμφανίζονται λόγω υπερέκθεσης στον ήλιο. Μπορείτε να εφαρμόσετε βιταμίνη C για τις πανάδες και τα σκούρα σημεία. Αυτή μειώνει τη χρωστική που προκαλεί τις πανάδες και τις κάνει λιγότερο αισθητές. Η βιταμίνη C, όπως το L-ασκορβικό οξύ, μπορεί να βρεθεί σε μια ποικιλία από ορούς, λοσιόν και κρέμες. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, η βιταμίνη C μπορεί να ανοίξει το συνολικό τόνο του δέρματος και να ελαφρύνει την εμφάνιση κηλίδων.

Χρησιμοποιώντας Pine Bark

Κρέμες που αφαιρούν τις πανάδες και τις κηλίδες θα πρέπει να περιέχουν ένα ενεργό συστατικό που μπορεί να διαπεράσει την επιδερμίδα. Ένα τέτοιο συστατικό είναι το Pine bark. Το Pine bark είναι σημαντικό επειδή αυξάνει μια ένωση στο δέρμα που ονομάζεται υαλουρονικό οξύ. Το υαλουρονικό οξύ γεμίζει τα δέρματα και τα προστατεύει από την οξειδωτική βλάβη και τις ρυτίδες. Το Pine bark βοηθά επίσης στην αναγέννηση των βιταμινών C καιΕ στο δέρμα οι οποίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών. Όταν εφαρμόζεται τοπικά, βοηθά με τον αποχρωματισμό του δέρματος. Σε μια μελέτη του 2011, ένα μείγμα από βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, έλαιο ηράνθεμου, και Pine bark  εφαρμόστηκε στο δέρμα. Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι αυτό το αντιοξειδωτικό μείγμα μειώνει τις ρυτίδες και τις μελαχρώσεις που προκαλούνται από τις UV ακτίνες.

Κάνετε την έρευνα σας για την αντιμετώπιση πανάδων και σας προτείνω να δείτε και την παρακάτω

AdRianna Gkika
Holistic Healer

Παρόμοια άρθρα