Πόσο μπορείς να εμπιστευτείς το νερό που πίνεις;

νερό

Όλοι  γνωρίζουμε πως το νερό είναι σημαντικό. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα νερά ίδια. Μεγάλη ποσότητα νερών έχει συλλεχθεί από εγκεκριμένες πηγές νερού αλλά στην πορεία επιμολύνεται σε τέτοιο βαθμό που οι παρενέργειες είναι πιο επικίνδυνες από τα οφέλη.

Το να πίνουμε καθαρό νερό το οποίο έχει καθαριστεί με τον κατάλληλο τρόπο θα συμβάλλει στο να καθαρίσουμε το σώμα μας. Το νερό θα κάνει το εντερικό σύστημα πιο αποτελεσματικό με το σχηματισμό νέου ποιοτικού αίματος. Αν το έντερο έχει καθαριστεί, τότε οι θρεπτικές τροφές που θα καταναλωθούν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας θα απορροφηθούν σωστά από τον οργανισμό. Έπειτα οι πτυχώσεις των βλεννογόνων θα τις μετατρέψουν σε καλύτερη ποιότητα αίματος. Το αίμα είναι πολύ σημαντικό στην θεραπεία και τη πρόληψη ασθενειών και την αποκατάσταση της υγείας.

Εσύ λοιπόν ποιό νερό εμπιστεύεσαι;
Νερό Bρύσης

Το μεγαλύτερο ποσοστό του νερού της βρύσης είναι γεμάτο με ρύπους και δεν έχει σχεδόν καμία ομοιότητα με τη πρωτότυπη πηγή του. Μερικοί από τους μεγαλύτερους ενόχους που συμβάλουν στην καταστροφή του νερού της βρύσης περιλαμβάνουν το φθόριο, το χλώριο, και τα VOC’s (πτητικές οργανικές ενώσεις).

Υπάρχουν αρκετές έρευνες που δείχνουν ότι το φθόριο δεν προσφέρει καμία ευεργετική επίδραση στα δόντια και τα οστά μας, όπως αρχικά μας είχαν κάνει να πιστέψουμε. Στην πραγματικότητα, το φθόριο:

  • Αυξάνει τις κοιλότητες που προκαλούνται στα δόντια από την τερηδόνα (κουφάλες) και τα κατάγματα των οστών
  • Δημιουργεί προβλήματα συμπεριφοράς και αυξάνει τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο
  • Συσσωρεύεται στους ιστούς και συχνά αποθηκεύεται στον εγκέφαλο και στο θυρεοειδή όπου μπορεί να προκαλέσει κόπωση, αδυναμία, και τη μείωση του IQ.

Όσο για το χλώριο, υπήρξε μια παρατηρούμενη αύξηση των αλλεργιών που συνδέεται με την προσθήκη χλωρίου στην παροχή νερού. Αυτό δείχνει τη ζημιά που γίνεται στο ανοσοποιητικό και το πεπτικό σύστημα, καθώς και το συκώτι. Επίσης, με τις βιομηχανικές γεωργικές πρακτικές,οι πτητικές οργανικές ενώσεις έχουν καταφέρει να εισχωρήσουν στη δημόσια παροχή νερού και έχουν δημιουργήσει ένα άλλο στρώμα μόλυνσης του νερού. Σε γενικές γραμμές, καλό θα ήταν να μην επιλέγετε το νερό της βρύσης για οποιαδήποτε από τις ανάγκες σας, εκτός και αν διαθέτετε μια ιδιωτική πηγή ή ο δήμος σας έχει αναλάβει μια πιο ενεργητική προσέγγιση σε ένα καθαρότερο σύστημα ύδρευσης.

Εμφιαλωμένο Nερό

To εμφιαλωμένο νερό φαίνεται αρκετά “αθώο”. Ωστόσο, πρέπει να έχετε κατά νου ότι με το πλαστικό εμφιαλωμένο νερό έρχονται και τα ξενοοιστρογόνα που μπορεί να προκαλέσουν σημαντική βλάβη στο εντερικό σύστημα και τις ορμόνες σας. Όχι μόνο αυτό, μετρήθηκε το ρΗ μερικών κοινών εμφιαλωμένων νερών και πράγματι καταγράφηκαν στην όξινη πλευρά της κλίμακας. Κάποιος μπορεί να μαντέψει ότι οι τοξίνες, οι οποίες περιέχονται στα εμφιαλωμένα, οφείλονται στη κακή επεξεργασία των πλαστικών. Επίσης έχει δημιουργηθεί η ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι πολλά εμφιαλωμένα νερά είναι απλά το νερό της βρύσης σε εμπορική μεταμφίεση. Αν επιλέξετε εμφιαλωμένο νερό, αναζητήστε αξιόπιστες μάρκες μεταλλικού νερού σε γυάλινες φιάλες.

Φιλτραρισμένο Νερό

Σε αυτήν την περίπτωση, αναφερόμαστε σε οποιοδήποτε νερό έχει περάσει μέσα από ένα πρότυπο σύστημα φιλτραρίσματος. Αυτό μπορεί να είναι ένα δοχείο ή ένα σύστημα που προσαρμόζεται στην βρύση, των οποίων η κύρια ευθύνη είναι να αφαιρούν τους μολυσματικούς παράγοντες που βρίσκονται στο τυπικό νερό της βρύσης. Αυτό είναι το κύριο σύστημα που οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν όταν αποφασίζουν να καθαρίσουν το πόσιμο νερό τους. Είναι πολύ καλό για τους περισσότερους, δεδομένου ότι συγκρατεί πολλές από τις τοξίνες που απειλούν την υγεία, και δεν αφαιρεί όλα τα μεταλλικά στοιχεία από το νερό, όπως μια αντίστροφη όσμωση ή το αποσταγμένο νερό, για παράδειγμα. Ωστόσο, χρειάζεται να κάνετε λεπτομερή έρευνα στα φίλτρα για να επιβεβαιώσετε ότι όντως απομακρύνουν το μεγαλύτερο ποσοστό επιβλαβών παραγόντων που υπάρχουν στο νερό της βρύσης σας. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει και εκμεταλλευόμενοι αυτή την τεχνολογία πρέπει να βελτιώνουμε τη ζωή και την υγεία μας.

Η σημασία της υψηλής ποιότητας πόσιμου νερού είναι πολύ υποτιμημένη. Αποτελώντας περίπου το 75% του σώματος, το νερό βρίσκεται τόσο μέσα όσο και έξω από τα κύτταρα και είναι η βάση όλων των υγρών του σώματος συμπεριλαμβανομένου του αίματος, της λέμφου, της σίελου, των πεπτικών υγρών, των ούρων, και του συστήματος εφίδρωσης. Ως εκ τούτου, μια ανόθευτη πηγή καθαρού πόσιμου νερού και το να μάθετε πώς να βελτιστοποιήσετε την ενυδάτωση του οργανισμού σας είναι ένα από τα πιο θεμελιωδώς σημαντικά πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει για την υγεία του.

Κάνετε την σχετική έρευνα για την σπουδαιότητα της σωστής ποιότητας νερού για το σώμα και το παρακάτω

AdRianna Gkika,
Holistic Healing

Τα κείμενα είναι καθαρά πληροφοριακά και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως θεραπευτικές ιατρικές συνταγές ή ότι συνιστούν αντικατάσταση του θεράποντος γιατρού και των υποδείξεών του. Η απόφαση για τη σπουδαιότητα των συμβουλών είναι προσωπικά και απόλυτα δική σας.

Παρόμοια άρθρα