Προστατέψτε το σώμα σας για να προστατέψετε την υγεία του μωρού σας!

Η εγκυμοσύνη είναι η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας. Η κατάσταση του σώματος μιας γυναίκας έχει άμεση σχέση με την ικανότητά να συλλάβει καθώς και με την υγιή ανάπτυξη του μωρού. Οι επιλογές μιας γυναίκας πριν μείνει έγκυος έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία και την ανάπτυξη του μωρού. Η προετοιμασία του σώματος για τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη είναι πολύ σημαντική για μία γυναίκα καθώς ετοιμάζεται να φιλοξενήσει μία νέα ζωή σε όσο το δυνατόν πιο υγιεινό περιβάλλον.

Ο καθαρισμός του σώματος με υγιεινά τρόφιμα, βότανα και διάφορες τεχνικές αποτοξίνωσης μπορεί να βοηθήσει να αποβληθεί ο τεράστιος αριθμός των βλαβερών τοξινών που εισβάλλουν στο σώμα μέσω του αέρα που αναπνέουμε, των τροφίμων που τρώμε, του νερού που πίνουμε, των πλαστικών προϊόντων και των αντιβιοτικών που χρησιμοποιούμε. Με την αποτοξίνωση του σώματος, οι πιθανότητες για επιτυχή σύλληψη και υγιή εγκυμοσύνη είναι περισσότερες, ενώ ταυτόχρονα υιοθετείτε και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Η έκθεση σε χημικές ουσίες

Η ολοένα αυξανόμενη έρευνα αποκαλύπτει ότι η μήτρα δεν είναι ο ασφαλής παράδεισος που ήταν κάποτε. Εάν μια μητέρα είναι εκτεθειμένη ακόμη και σε μικρές ποσότητες επικίνδυνων χημικών ουσιών, οι τοξίνες θα περάσουν στο μωρό. Υπάρχουν περισσότερες από 80.000 χημικές ουσίες σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται καθημερινά, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι προκαλούν αλλεργίες, άσθμα, γενετικές ανωμαλίες, χρόνιες παθήσεις, ψυχολογικά προβλήματα και συναισθηματικά ζητήματα. Μια μελέτη από μια ομάδα επιστημόνων στο Χάρβαρντ, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέτασαν πόσα χημικά διαπερνούν από τον πλακούντα στο έμβρυο. Η έρευνά τους διαπίστωσε ότι από τα 15 ζευγάρια μητέρας και παιδιού, καταμετρήθηκαν 87 χημικές ουσίες που βρέθηκαν τόσο στη μητέρα όσο και στο παιδί. Καθώς ήταν στη μήτρα, τα παιδιά απορρόφησαν τις χημικές ουσίες αυτές.

Οι τοξικές μητέρες φέρουν τοξικά μωρά

Οι τοξικές μητέρες φέρουν τοξικά μωρά που σημαίνει ότι είναι πιο επιρρεπή στις αλλεργίες και σε άλλα προβλήματα ανάπτυξης και συμπεριφοράς. Ερευνητές από το CDC μέτρησαν τα επίπεδα ΒΡΑ στα ούρα σε 244 μητέρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και στα παιδιά τους, σε διάφορες χρονικές στιγμές μετά τη γέννηση. Το BPA είναι ένα συστατικό σε ορισμένα πλαστικά και μπορεί να βρεθεί σε αποδείξεις καταστημάτων, πλαστικά δοχεία, δοχεία τροφίμων και πολλά άλλα. Όταν τα παιδιά έφτασαν την ηλικία των τριών ετών ερευνήθηκαν και εντοπίστηκαν θέματα συμπεριφοράς και συναισθηματικά προβλήματα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μητέρες που είχαν υψηλά επίπεδα BPA στα ούρα τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έτειναν να έχουν παιδιά με κατάθλιψη, αγχώδη συμπεριφορά και μη επαρκή συναισθηματικό έλεγχο.

Αποτοξίνωση & υγιή ωάρια

Η εσωτερική κάθαρση και η αποφυγή της έκθεσης σε τοξικά προϊόντα συμβάλλει στη δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος για το αναπτυσσόμενο έμβρυο. Στην πραγματικότητα, πολλές μελέτες έχουν κάνει μια σύνδεση μεταξύ της αποτοξίνωσης και τον αριθμό των ωαρίων που διατίθενται για αναπαραγωγή, καθώς και τη συνολική υγεία των αυγών. Στην Εφημερίδα της Τοξικολογίας και της Περιβαλλοντικής Υγείας, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε εξέτασε τα αποτελέσματα των τοξικών μετάλλων όπως ο υδράργυρος, το αλουμίνιο, ο μόλυβδος και τα θέματα γονιμότητας και διαπίστωσε ότι «η μείωση του αυξημένου φορτίου των βαρέων μετάλλων στο σώμα βελτίωσε τις άμεσες πιθανότητες σύλληψης σε γυναίκες με δυσκολία σύλληψης.» Αυτός είναι ο λόγος που πολλές στοχευμένες προσεγγίσεις καθαρισμού του οργανισμού εστιάζουν στην αποβολή των τοξικών μετάλλων από τα κύτταρα και τους ιστούς, και στη συνέχεια την ολική αφαίρεση τους από το σώμα. Με όλα αυτά τα χρόνια των συσσωρευμένων τοξινών που αποθηκεύονται στους λιπώδεις ιστούς του σώματος, η αποτοξίνωση βοηθά να φιλτραριστούν οι τοξίνες από το ήπαρ και τη μήτρα βοηθώντας τα όργανα να λειτουργούν στο βέλτιστο των δυνατοτήτων τους για μια επιτυχή σύλληψη.

Οι γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες ή που έχουν δοκιμάσει χωρίς επιτυχία, ίσως να θέλουν να εξετάσουν τη δοκιμή ενός γενικού προγράμματος εσωτερικής & εξωτερικής αποτοξίνωσης και μια συνειδητή στροφή προς βιολογικά και ποιοτικά προϊόντα. Μια εσωτερική κάθαρση των δυνητικά επιβλαβών τοξινών στο σώμα θα βοηθήσει στο  να διασφαλιστεί ένα καθαρό περιβάλλον στη μήτρα και με την αποφυγή της έκθεση σε πληθώρα τοξικών συστατικών θα εξασφαλιστεί ότι η μήτρα θα παραμείνει καθαρή, δίνοντας στο μωρό την καλύτερη δυνατή αρχή.

Εφόσον κάνετε την έρευνα σας, σας προτείνουμε να κοιτάξετε και το παρακάτω

  1. Συμπληρώματα διατροφής για αποτοξίνωση
  2. Biosophica καλλυντικά χωρίς επικύνδυνες χημικές ουσίες
  3. Βιοδιασπώμενα Καθαριστικά σπιτιού χωρίς τοξικά
  4. Φίλτρο νερού για καθαρό νερό χωρίς βαρέα μέταλλα

Adrianna Gkika
Holistic Healing

Παρόμοια άρθρα