Τα 7 θαύματα της μάσκας από τη Νεκρά Θάλασσα!

Στην αρχαιότητα οι άνθρωποι βουτούσαν το δέρμα τους στα νερά της Νεκράς Θάλασσας για να μπορέσουν να ανακουφιστούν από ασθένειες και να αποκαταστήσουν την κατάσταση της υγείας τους. Tη σημερινή εποχή, οι τουρίστες ακόμα πλημμυρίζουν την περιοχή αυτή για να λάβουν τα οφέλη της Νεκράς Θάλασσας. Για να είναι επιτυχές το όφελος της θεραπείας της Νεκράς Θάλασσας στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα φροντίδας του δέρματος που περιλαμβάνουν λάσπη Νεκράς Θάλασσας.

Η Νεκρά Θάλασσα είναι μοναδική λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων σε άλατα και μέταλλα. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο, νάτριο, κάλιο και ασβέστιο. Η χρήση της λάσπης της Νεκράς Θάλασσας έχει μελετηθεί σε συνδυασμό με τα οφέλη της στην υγεία και τις θεραπευτικές ιδιότητες της για διάφορες παθήσεις.

Μη χρησιμοποιείτε τη λάσπη ως αντικατάσταση για ιατρικές θεραπείες που έχουν συνταγογραφηθεί από το γιατρό σας.

Ανακούφιση συμπτωμάτων δερματικών διαταραχών

Συμπτώματα δερματικών διαταραχών όπως η ψωρίαση, το έκζεμα και η ακμή μπορούν να αντιμετωπιστούν χρησιμοποιώντας τη λάσπη της Νεκράς Θάλασσας. Το πλούσιο μεταλλικό της περιεχόμενο επιταχύνει τη φυσική απολέπιση και αποκαθιστά την ισορροπία του pH του δέρματος. Η τακτική χρήση προϊόντων με λάσπη της Νεκράς Θάλασσας μπορεί να προσφέρει φυσική ανακούφιση και να διατηρήσει τις δερματικές διαταραχές υπό έλεγχο.

Βελτιώνει την εμφάνιση της επιδερμίδας

Η καλή εμφάνιση της επιδερμίδας είναι σημαντική καθώς προωθεί την αυτοπεποίθηση και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Η κακή ποιότητα δέρματος μπορεί να έχει εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα, κάνοντάς μας να νιώθουμε αρνητικά! Η λάσπη της Νεκράς Θάλασσας μπορεί να βοηθήσει το ταλαιπωρήμενο δέρμα του προσώπου, ενισχύοντας την ελαστικότητα ενώ εξομαλύνει τις γραμμές έκφρασης, τις ρυτίδες και τους πόρους που σηματοδοτούν τη συνολική εμφάνιση του δέρματος. Όταν η λάσπη της  νεκράς θάλασσας στεγνώνει, αναρροφά τις τοξίνες κάνοντας το πρόσωπό να νιώθει ανάλαφρο και ανανεωμένο.

Προστατεύει από την τριχόπτωση

Οι μάσκες λάσπης Νεκράς Θάλασσας μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή της τριχόπτωσης. Η κληρονομικότητα, το στρες και οι μολύνσεις της κεφαλής μπορούν να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών. Όταν τα αιμοφόρα αγγεία στο θυλάκιο των τριχών συρρικνώνονται, τα θρεπτικά στοιχεία και το οξυγόνο αποκόπτονται. Αυτό εμποδίζει τη πρωτεΐνη τρίχας που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της. Η ανάπτυξη των τριχών είναι ακανόνιστη και τα μαλλιά πέφτουν πρόωρα. Επειδή η λάσπη είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο τριχωτό της κεφαλής επιλέξτε σαμπουάν ή κρέμα μαλλιών με λάσπη από τη Νεκρά Θάλασσα και αφήστε μερικά λεπτά τα προϊόντα να δράσουν.

Θεραπεύει την επιδερμίδα

Οι μελέτες του Κέντρου Έρευνας Νεκράς Θάλασσας (DSRC), μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έδειξαν ότι η λάσπη της Νεκράς Θάλασσας είναι χρήσιμη για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση, η ατοπική δερματίτιδα και η λεύκη, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με συμπληρωματικές θεραπείες όπως μπάνιο σε άλατα Νεκράς Θάλασσας, κρέμες ενυδάτωσης και ισορροπημένη έκθεση στον ήλιο με αντηλιακή προστασία.

Μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας

Η λάσπη της Νεκρής Θάλασσας έχει υψηλή συγκέντρωση μετάλλων όπως μαγνήσιο, ασβέστιο και κάλιο. Αυτά τα μέταλλα προάγουν την κυκλοφορία του αίματος και χαλαρώνουν τα νεύρα. Η κυτταρίτιδα είναι το λίπος και τα υγρά του σώματος που παγιδεύονται στους ιστούς του δέρματος κοντά στην επιφάνεια του. Το  μασάζ με λάσπη Νεκράς Θάλασσας στις περιοχές με κυτταρίτιδα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και καθαρίζει τις τοξίνες από τους πόρους. Αυτό βοηθά στην εξισορρόπηση των εξογκωμάτων (εμφάνιση φλοιού πορτοκαλιού) που προκαλούνται από την κυτταρίτιδα.

Αυξάνει τη κυκλοφορία

Παρατηρήσατε ποτέ πώς μετά από ένα καθαρισμό με μάσκα προσώπου το δέρμα σας είναι κόκκινο; Αυτό συμβαίνει επειδή οι μάσκες προσώπου διεγείρουν τη ροή του αίματος, έτσι και οι μάσκες σώματος. Η κυκλοφορία βοηθάει να μεταφερθούν ζωτικά θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα και να απομακρύνουν τις τοξίνες και τα απόβλητα.

Μειώνει τον πόνο της αρθριτικής άρθρωσης

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ben Gurion διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με λάσπη πλούσια σε μέταλλα της Νεκράς Θάλασσας ανέφεραν μικρότερο πόνο στο γόνατο από οστεοαρθρίτιδα. Πολύ λιγότεροι ασθενείς που χρησιμοποίησαν λάσπη χωρίς ανόργανα στοιχεία ανέφεραν βελτίωση. Η υψηλή συγκέντρωση των μετάλλων στη λάσπη της Νεκράς Θάλασσας βοηθάει στη μείωση των διάφορων πόνων και των πόνων του γόνατος με την τόνωση του κυκλοφορικού συστήματος και τη χαλάρωση των νεύρων.

Εφόσον κάνετε την ερευνά σας, σας προτείνουμε να δείτε και τα παρακάτω

  1. Face & Body Mud mask 68gr
  2. Intensive Repair Mud shampoo 250ml
  3. Mud Nutritive Hair cream 250ml
  4. Face and Eye serum 50ml

Ειρήνη Διαμαντοπούλου
Marketing προϊόντων και υπηρεσιών ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα