Tα οφέλη του Graviola για πάσχοντες από διαβήτη!

Ο σακχαρώδης διαβήτης (DM), γενικά αναφέρεται ως διαβήτης, συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα για παρατεταμένη περίοδο, με αποτέλεσμα σοβαρές επιπλοκές στην υγεία. Ο διαβήτης προκαλείται είτε επειδή το πάγκρεας (Τύπος 1 ) δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη είτε επειδή το σώμα δεν ανταποκρίνεται σωστά στην ινσουλίνη (Τύπου 2). Ο διαβήτης πλήττει περισσότερoυς από 380 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει ότι αυτός ο αριθμός  θα υπερδιπλασιαστεί έως το 2030. Σήμερα,στατιστικά ο διαβήτης αφαιρεί περισσότερες ζωές από ότι συνολικά το AIDS και ο καρκίνος του μαστού, και αποτελεί κύρια αιτία νεφρικής ανεπάρκειας, τύφλωσης, καρδιαγγειακών προβλημάτων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Πολλές εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι το Graviola έχει θετικό αντίκτυπο στον διαβήτη.

Graviola

Το Graviola, ή Annona muricata, είναι ένα δέντρο που προέρχεται από δάση σε τροπικές τοποθεσίες. Ο καρπός του ονομάζεται soursop και αποτελεί το κύριο συστατικό ενός δημοφιλούς λατινοαμερικάνικου ποτού. Τα φύλλα, τα φρούτα και οι σπόροι του δέντρου Graviola είναι μέρος της  βοτανολογίας εδώ και πολλά χρόνια. Περιέχουν αρκετά βιολογικά ενεργά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των φυτοχημικών που ονομάζονται ακετογενίνες, που συμβάλλουν στη μείωση της γλυκόζης του αίματος και γενικά βοηθούν στη διατήρηση τη γλυκόζης σταθερής και ισορροπημένης. Ο καρπός soursop είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Β1, Β2 και C. Επίσης περιέχει κάλιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και μαγνήσιο. Ο μίσχος, ο φλοιός και τα φύλλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε συνζένζυμο Q10, που συμβάλλει στην καταπολέμηση της φλεγμονής, την εξάλειψη των ελευθέρων ριζών και την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού.

Annona Muricata & Έρευνες για τον Διαβήτη

Μερικά από τα κύρια ευρήματα από τις έρευνες αναφέρουν:

Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Yaounde στο Cameroon χρησιμοποίησε μια ομάδα διαβητικών ζώων. Η μελέτη έδειξε ότι η έγχυση με εκχύλισμα Graviola σε διαβητικά ζώα μείωσε τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος και αποκατέστησε τη χοληστερόλη και άλλα λίπη σε σύγκριση με τα διαβητικά ζώας που δεν είχαν προσλάβει την αγωγή. Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η αντιδιαβητική δράση του εκχυλίσματος Annona muricata μπορεί να εξηγηθεί από την υπολιπιδαιμική επίδρασή του [μείωση των λιπιδικών λιπών στο αίμα], την αντιοξειδωτική και προστατευτική δράση του στα παγκρεατικά β-κύτταρα, τα οποία με τη σειρά τους βελτιώνουν το μεταβολισμό της γλυκόζης».

Μια παρόμοια μελέτη από το Τμήμα Ανατομίας και Κυτταρικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Obafemi Awolowo στη Νιγηρία διαπιστώνει ότι το Graviola διαθέτει αντι-υπεργλυκαιμικές δραστηριότητες. Η μελέτη διεξήχθη και πάλι σε εργαστηριακά ζώα, όπου σημειώθηκε ότι «υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των συγκεντρώσεων της γλυκόζης στο αίμα των υπεργλυκαιμικών ομάδων των ζώων που υποβλήθηκαν σε αγωγή σε αντίθεση με την ομάδα χωρίς την αγωγή»

Μια άλλη μελέτη του πανεπιστημίου Obafemi Awolowo καταλήγει στο συμπέρασμα ότι “α βήτα κύτταρα των παγκρεατικών νησίδων διαβητικών ζώων αναγεννήθηκαν μετά από επεξεργασία με εκχύλισμα από Annona muricata“.

Άλλα Γνωστά Οφέλη του Graviola

Εκτός από τα όσα αναφέραμε παραπάνω, άλλα οφέλη περιλαμβάνουν:

 1. Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα
  Το Graviola διαθέτει πολλές εξαιρετικές ιδιότητες που είναι απαραίτητες για να διατηρήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό. Αυτές οι ιδιότητες καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και διασφαλίζουν ότι το ανοσοποιητικό σύστημα βρίσκεται στη βέλτιστη υγεία, ώστε να μπορεί να εκτελεί αποτελεσματικά τις λειτουργίες του, όπως η αποτροπή ασθενειών ακόμη και η εξόντωση των καρκινικών κυττάρων.
 1. Προάγει την εντερική λειτουργίαΤο Graviola είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που σημαίνει ότι όταν καταναλώνεται τακτικά ενεργοποιεί την κινητικότητα του εντέρου. Με το Graviola, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη δυσκοιλιότητα και τις αιμορροΐδες.

 1. Αυξημένη ενέργεια

  Το Graviola έχει ιδιότητες που κρατούν το σώμα ενεργό και γεμάτο με ζωτική ενέργεια ώστε να μην νιώθετε ληθαργικοί όλη μέρα.
 1. Πρόληψη της οστεοπόρωσης

  Το Graviola είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φωσφόρο, ενισχύει τα οστά και προλαμβάνει ασθένειες των οστών και των αρθρώσεων όπως η οστεοπόρωση και η οστεοαρθρίτιδα.
 1. Πρόληψη καρδιακών παθήσεων και νόσων

  Επειδή το Graviola μπορεί να βοηθήσει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος, να ενισχύσει το μεταβολισμό και να αποτρέψει τη βλάβη στα νεύρα, προσφέρει καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και του νευρικού συστήματος, ενώ μειώνει τις πιθανότητες για βλάβες όσο αυξάνεται η ηλικία.

Εφόσον κάνετε την έρευνα σας, σας προτείνουμε να δείτε και το παρακάτω

Dr Λάμπρος Γερακούλιας M.D. {E.H.}

Τα κείμενα είναι καθαρά πληροφοριακά και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως θεραπευτικές ιατρικές συνταγές ή ότι συνιστούν αντικατάσταση του θεράποντος γιατρού και των υποδείξεών του. Η απόφαση για τη σπουδαιότητα των συμβουλών είναι προσωπικά και απόλυτα δική σας.

Παρόμοια άρθρα