Tα οφέλη του Graviola για πάσχοντες από διαβήτη!

Ο σακχαρώδης διαβήτης (DM), γενικά αναφέρεται ως διαβήτης, συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα για παρατεταμένη περίοδο, με αποτέλεσμα σοβαρές επιπλοκές στην υγεία. Ο διαβήτης προκαλείται είτε επειδή το πάγκρεας (Τύπος 1 ) δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη είτε το σώμα δεν ανταποκρίνεται σωστά στην ινσουλίνη (τύπου 2). Ο διαβήτης πλήττει περισσότερoυς από 380 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει ότι αυτός ο αριθμός  θα υπερδιπλασιαστεί έως το 2030. Σήμερα,στατιστικά ο διαβήτης αφαιρεί περισσότερες ζωές από το AIDS και τον καρκίνο του μαστού σε συνδυασμό και αποτελεί κύρια αιτία νεφρικής ανεπάρκειας, τύφλωσης, καρδιαγγειακών προβλημάτων και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Πολλές εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι το Graviola φέρει θετικό αντίκτυπο στον διαβήτη

Graviola

Το Graviola, ή Annona muricata, είναι ένα δέντρο που προέρχεται από δάση σε τροπικές τοποθεσίες. Ο καρπός του ονομάζεται soursop και αποτελεί το κύριο συστατικό ενός δημοφιλούς λατινοαμερικάνικου ποτού. Τα φύλλα, τα φρούτα και οι σπόροι του δέντρου Graviola είναι μέρος της  βοτανολογίας εδώ και πολλά χρόνια. Περιέχουν αρκετά βιολογικά ενεργά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των φυτοχημικών που ονομάζονται ακετογενίνες, που συμβάλλουν στη μείωση της γλυκόζης του αίματος σας και γενικά βοηθούν στη διατήρηση τη γλυκόζη σταθερή και ισορροπημένη. Ο καρπός soursop είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Β1, Β2 και C. Επίσης περιέχει κάλιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και μαγνήσιο. Ο μίσχος, ο φλοιός και τα φύλλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα σε συνζένζυμο Q10, που συμβάλλει στην καταπολέμηση της φλεγμονής, την εξάλειψη των ελευθέρων ριζών και την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας του οργανισμού σας.

Annona Muricata & Έρευνες για τον Διαβήτη

Μερικά από τα κύρια ευρήματα από τις έρευνες αναφέρουν:

Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Yaounde στο Cameroon χρησιμοποίησε μια ομάδα διαβητικών αρουραίων που προκλήθηκαν από στρεπτοζοτοκίνη για να εξετάσουν την επίδραση του φυτικού εκχυλίσματος Annona muricata στον διαβήτη. Η στρεπτοζοτοκίνη είναι ένα φυσικώς απαντώμενο χημικό που είναι ιδιαίτερα τοξικό στα β-κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη του παγκρέατος στα θηλαστικά και χρησιμοποιείται για την πρόκληση διαβήτη τύπου 1 σε ζώα για σκοπούς έρευνας. Η μελέτη έδειξε ότι η έγχυση με εκχύλισμα Graviola σε διαβητικούς αρουραίους μείωσε τα επίπεδα γλυκόζης αίματος τους και αποκατέστησε  τη χοληστερόλη και τα άλλα λίπη σε σύγκριση με τους διαβητικούς αρουραίους που δεν είχαν προσλάβει την αγωγή. Η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η αντιδιαβητική δράση του εκχυλίσματος Annona muricata μπορεί να εξηγηθεί από την υπολιπιδαιμική επίδρασή του [μείωση των λιπιδικών λιπών στο αίμα], την αντιοξειδωτική και προστατευτική δράση του στα παγκρεατικά β-κύτταρα, τα οποία με τη σειρά τους βελτιώνουν τον μεταβολισμό της γλυκόζης».

Μια παρόμοια μελέτη από το Τμήμα Ανατομίας και Κυτταρικής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Obafemi Awolowo στη Νιγηρία διαπιστώνει ότι το Graviola διαθέτει αντι-υπεργλυκαιμικές δραστηριότητες. Η μελέτη διεξήχθη και πάλι σε εργαστηριακούς αρουραίους, όπου «υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των συγκεντρώσεων της γλυκόζης στο αίμα των υπεργλυκαιμικών ομάδων των αρουραίων που υποβλήθηκαν σε αγωγή σε αντίθεση με την ομάδα χωρίς την αγωγή»

Μια άλλη μελέτη του πανεπιστημίου Obafemi Awolowo καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα βήτα κύτταρα των παγκρεατικών νησίδων διαβητικών αρουραίων αναγεννήθηκαν μετά από επεξεργασία με εκχύλισμα από Annona muricata.

Άλλα Γνωστά Οφέλη του Graviola

Εκτός από τα όσα αναφέραμε παραπάνω, άλλα οφέλη περιλαμβάνουν:

 1. Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα
  Το Graviola διαθέτει πολλές εξαιρετικές ιδιότητες που είναι απαραίτητες για να διατηρήσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό. Αυτές οι ιδιότητες καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και διασφαλίζουν ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα βρίσκεται στη βέλτιστη υγεία, ώστε να μπορεί να εκτελεί αποτελεσματικά τις λειτουργίες του, όπως η αποτροπή ασθενειών ακόμη και η εξόντωση των καρκινικών κυττάρων.
 1. Προάγει την εντερική λειτουργία

  Το Graviola είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που σημαίνει ότι όταν το καταναλώνετε τακτικά, μπορείτε να περιμένετε τακτικές κινήσεις του εντέρου σας. Με το Graviola, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη δυσκοιλιότητα και τις αιμορροΐδες.

 1. Αυξημένη ενέργεια

  Το Graviola έχει ιδιότητες που κρατούν το σώμα σας ενεργό και γεμάτο με ζωτική ενέργεια ώστε να μην νιώθετε ληθαργικοί όλη την ημέρα.
 1. Πρόληψη της οστεοπόρωσης

  Το Graviola είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φωσφόρο για να ενισχύσει τα οστά και προλαμβάνει ασθένειες των οστών και των αρθρώσεων όπως η οστεοπόρωση.
 1. Πρόληψη καρδιακών παθήσεων και νόσων

  Επειδή το Graviola μπορεί να βοηθήσει στην σωστή κυκλοφορία του αίματος, να ενισχύσει το μεταβολισμό και να αποτρέψει τη βλάβη στα νεύρα σας, θα έχετε καλύτερη λειτουργία της καρδιάς και το νευρικό σας σύστημα θα είναι λιγότερο πιθανό να υποστεί βλάβη καθώς μεγαλώνετε.

Εφόσον κάνετε την έρευνα σας, σας προτείνουμε να δείτε και το παρακάτω

Dr Λάμπρος Γερακούλιας M.D. {E.H.}

Τα κείμενα είναι καθαρά πληροφοριακά και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως θεραπευτικές ιατρικές συνταγές ή ότι συνιστούν αντικατάσταση του θεράποντος γιατρού και των υποδείξεών του. Η απόφαση για τη σπουδαιότητα των συμβουλών είναι προσωπικά και απόλυτα δική σας.

Παρόμοια άρθρα