Ανακαλύψτε ξανά το νεανικό δέρμα με 2 σούπερ-συστατικά!

Αν υπάρχει μια ιδέα που έχει γοητεύσει αμέτρητες ψυχές στο πέρασμα των αιώνων, είναι η ιστορία για την “πηγή της νιότης”. Η ιδέα του να παραμείνεις αγέραστος ήταν πάντα ελκυστική για την ανθρωπότητα, αλλά οι περισσότεροι συνειδητοποιούν πως αυτό είναι ένα άπιαστο όνειρο.

Ωστόσο, το να διατηρήσουμε μια νεανική επιδερμίδα και να βελτιώσουμε την εμφάνιση του δέρματος δεν είναι ανέφικτο. Στην πραγματικότητα, ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά για φυσικό αγέραστο δέρμα είναι ένας συνδυασμός ορού υαλουρονικού οξέος και ροδιού, γνωστό ως το τυχερό φρούτο, από τους Κινέζους και από τους αρχαίους Αιγυπτίους θεωρείται να είναι υπεύθυνο για την αιώνια ζωή.

Πώς τα ρόδια μπορούν να βοηθήσουν κάθε σπιθαμή του σώματος

Δύσκολα υπάρχει καλύτερη superτροφή από τα ρόδια, για όλα τα οφέλη που προσφέρει στο σώμα, θα πρέπει να είναι ένα καθημερινό μέρος της ζωής. Εκτός από τα πολλά γνωστά οφέλη του στον οργανισμό, έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν το ρόδι μπορεί να κάνει θαύματα για το δέρμα;

  • Ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ένα από τα βασικά μέτρα για την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος είναι μέσω της καλύτερης πρόσληψης θρεπτικών ουσιών διαμέσου του δέρματος. Τα ρόδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όχι μόνο τρέφουν το δέρμα, αλλά και προλαμβάνουν τις βλάβες που προκαλούνται λόγω των ελευθέρων ριζών.
  • Κυτταρική αναγέννηση. Εκτός του ότι είναι αποτελεσματικό αντι-φλεγμονώδες και φέρει υψηλή περιεκτικότητα σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, το ρόδι κατέχει ισχυρές ενώσεις αντι-γήρανσης, οι οποίες βοηθούν στην τόνωση των κερατινοκυττάρων (κύτταρα δέρματος) συμβάλλοντας έτσι στην κυτταρική αναγέννηση.
  • Αντι-γήρανση. Η βιταμίνη C που υπάρχει στο ρόδι παίζει καθοριστικό ρόλο στο σχηματισμό του κολλαγόνου (το δέρμα αποτελείται από κολλαγόνο και ελαστικές ίνες), ενεργοποιώντας έτσι διάφορες πρωτεΐνες που είναι υπεύθυνες για την δημιουργία ενός υγιούς και ισχυρότερου δέρματος. Ένα ρόδι περιέχει το 48 % της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης σε βιταμίνης C.
  • Ενυδατικό. Ο βιολογικός χυμός ροδιού είναι εξαιρετικά ωφέλιμος για το δέρμα. Όχι μόνο διεισδύει βαθιά στο δέρμα, αλλά το ενυδατώνει με ιχνοστοιχεία και φυτοχημικά.
  • Απολέπιση. Οι σπόροι του ροδιού δρουν ως ένα εξαιρετικό φυσικό ενισχυτικό για την απολέπιση των νεκρών κυττάρων που υπάρχουν στο δέρμα.
Πώς ο ορός του υαλουρονικού οξέος  βελτιώνει το δέρμα

Το υαλουρονικό οξύ (επίσης γνωστό ως υαλουρονικό νάτριο) εμφανίζεται φυσικά στο δέρμα και τις αρθρώσεις. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα παράγει λιγότερο υαλουρονικό οξύ, το οποίο ενθαρρύνει τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπό και το τρίξιμο αρθρώσεων στα γόνατα. Το μυστικό του ορού υαλουρονικού οξέος είναι ότι διεισδύει βαθιά στο δέρμα με υγρασία. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, ο ορός υαλουρονικού οξέως στην πραγματικότητα βοηθά τα κύτταρα στο να απορροφήσουν και να διατηρήσουν την υγρασία. Αυτό δίνει στο δέρμα την απαλή και εύπλαστη λάμψη νεότητας που του λείπει.

Σημείωση: Αν και το όνομά του μπορεί να υπαινίσσεται ότι το υαλουρονικό οξύ είναι ένα σκληρό απολεπιστικό (όπως ένα άλφα υδροξύ οξύ), αυτό απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Το υαλουρονικό οξύ είναι πραγματικά εξαιρετικά απαλό και θρεπτικό για το δέρμα. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο ήπιο ώστε είναι ιδανικό ακόμα και για το ευαίσθητο δέρμα.

Πώς να επιλέξετε έναν καλό Ορό Υαλουρονικού Οξέως

Είναι  σημαντικό να βρείτε έναν υψηλής ποιότητας ορό υαλουρονικού οξέος. Υψηλής ποιότητας σημαίνει ότι είναι χαμηλού μοριακού βάρους το υαλουρονικό γιατί έτσι έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Διαβάστε την ετικέτα των συστατικών προσεκτικά. Ενώ το υαλουρονικό οξύ είναι ήπιο και δεν είναι πιθανό να φράξει τους πόρους, σε ορισμένους ορούς μπορεί να είναι σε συνδυασμό με συστατικά που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα. Επίσης, οι υψηλής ποιότητας οροί θα περιέχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε υαλουρονικό οξύ και είναι πιο αποτελεσματικοί από εκείνους  που περιλαμβάνουν μόνο μια μικρή ποσότητα του υαλουρονικού οξέος στην φόρμουλα τους.

Συμβουλή: Όταν χρησιμοποιείτε ορό υαλουρονικού οξέος, μην ξεχνάτε να τον εφαρμόσετε και σε άλλες περιοχές του δέρματός πέρα από το πρόσωπό, όπως ο λαιμός και το στήθος.

Υαλουρονικό Οξύ: ορός ή συμπληρώματα;

Το υαλουρονικό οξύ είναι επίσης διαθέσιμο σε μορφή συμπληρώματος. Αυτά συνήθως  συνιστώνται για τη λίπανση του συνδετικού ιστού για εκείνους με άκαμπτες ή επώδυνες αρθρώσεις. Ωστόσο πολλοί χρήστες  αναφέρουν ότι αυτά τα συμπληρώματα βελτιώνουν και το δέρμα τους. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες πριν εμφανιστούν τα αποτελέσματα αυτά. Για άμεσα ορατά αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε έναν ορό υαλουρονικού οξέος τοπικά τουλάχιστον μία φορά την ημέρα στο δέρμα σας. Με την πάροδο του χρόνου, οι βελτιώσεις θα συνεχιστούν και χρησιμοποιώντας ένα συμπλήρωμα υαλουρονικού οξέος, ως μέρος της θεραπευτικής αγωγής σας μπορεί να ενισχύσετε τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Όπως μπορείτε να κατανοήσετε, ο συνδυασμός αυτών των δύο ισχυρών συστατικών, μπορεί να σας προσφέρει καταπληκτικά αποτελέσματα για την υγεία και την ομορφιά του δέρματος σας.

Αφού κάνετε την έρευνά σας, σας προτείνω να δείτε και αυτά:

Ειρήνη Διαμαντοπούλου
Marketing  προϊόντων & υπηρεσιών Ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα