H μακροζωία και η καλύτερη ποιότητα ζωής είναι μια επιλογή!

καλύτερη ποιότητα ζωής

Σε αυτόν τον κόσμο, με τα συνεχώς αυξανόμενα ψέματα και τις μισές αλήθειες στους τομείς της υγείας και της ιατρικής, όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν στο γεγονός ότι οι πραγματικές απαντήσεις σε αυτά τα θέματα δεν βρίσκονται σε κάποιο νέο φάρμακο, κάποια χειρουργική τεχνική ή τεχνολογία αλλά σε φυσικές θεραπείες, σωστή διατροφή ,άσκηση και μια θετική στάση απέναντι στη ζωή.

Κατά βάθος, όλοι έχουμε μια βαθιά ριζωμένη επιθυμία να ζήσουμε μια μακρά και υψηλής ποιότητας ζωής. Επομένως, πώς μπορούμε να ζήσουμε μια μεγαλύτερης διάρκειας ζωή, που να συνδυάζει και την υψηλή ποιότητα που όλοι επιθυμούμε να κατέχουμε έτσι ώστε να μπορούμε να παραμείνουμε όσο το δυνατόν νεαρής ηλικίας οργανισμοί μέχρι να επέλθει ο θάνατος;

Οι παρακάτω συμβουλές αποτελούν μια καλή αρχή.

Μειώστε το στρες

Το άγχος είναι μια κατάσταση που έχει συζητηθεί ευρέως, αλλά δυστυχώς δεν παίρνει την αξιοπιστία που της αξίζει ως μια σημαντική αιτία ασθενειών που μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και τη μακροζωία. Ορισμένες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το 70% έως 80% όλων των επισκέψεων στα ιατρεία είναι για προβλήματα που σχετίζονται με το στρες. Το στρες μπορεί να απορυθμίσει όλα τα συστήματα του σώματος, το οποίο οδηγεί σχεδόν σε κάθε νόσο της εποχής μας. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στρες η έρευνα επιβεβαίωσε ότι το στρες έχει έναν εξέχοντα ρόλο σε διαταραχές της καρδιάς, του γαστρεντερικού συστήματος, του δέρματος, του νευρολογικού συστήματος και των συναισθημάτων.

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν υγιείς, μακράς διάρκειας ζωές

Θετικές διαθέσεις όπως η χαρά και η ευτυχία, η ικανοποίηση από τη ζωή, η ελπίδα, η αισιοδοξία και μια αίσθηση του χιούμορ συσχετίστηκαν με μειωμένο κίνδυνο θνησιμότητας και προβλεπόμενη μακροζωία. Οι διαθέσεις και τα συναισθήματα συνδέονται με βιολογικούς δείκτες όπως η αρτηριακή πίεση, η κορτιζόλη και η φλεγμονή. Μελέτες έδειξαν ότι οι απαισιόδοξοι έχουν υψηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης. Ο θυμός και η εχθρικότητα συσχετιζόντουσαν όχι μόνο στην ανάπτυξη καρδιαγγειακής νόσου, αλλά επίσης στην εξέλιξη της νόσου και τη φλεγμονή. Επομένως, το να νιώθεις ευγνωμοσύνη για το δώρο της ζωής είναι ένα καλό ξεκίνημα για να δώσετε μια αίσθηση τόνωσης και ευεξίας όλου του οργανισμού.

Αποτοξίνωση του οργανισμού

H αποτοξίνωση είναι ένας φυσικός τρόπος του σώματος να απομακρύνει τις τοξίνες που συσσωρεύονται από πολλά συστήματα και όργανα, συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, των νεφρών, των εντέρων, και του δέρματος. Αν επιβαρυνθεί το σώμα, η υπερβολική συσσώρευση αυτών των δηλητηρίων μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης και να βλάψει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και του ορμονικού συστήματος, κατάσταση η οποία μας αφήνει ακόμα πιο ευάλωτους σε σχετικές ασθένειες. Τα άνευ προηγουμένου υψηλά επίπεδα χημικών ουσιών στα τρόφιμα, το νερό, τον αέρα, και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, έχουν μειώσει την αντίσταση μας σε ασθένειες. Ως αποτέλεσμα έχει επηρεαστεί αρνητικά ο μεταβολισμός μας, αφήνοντας μας με ελλείψεις και ανισορροπίες που διευκολύνουν την επιτάχυνση της διαδικασίας της γήρανσης.

Βελτιώσετε τη διατροφή σας

Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι η υγιεινή διατροφή (όπως η Μεσογειακή) μπορεί να προσθέσει περισσότερα από 14 χρόνια ζωής. Όμως, αυτού του είδους η νοοτροπία είναι αδιάφορη για τους περισσότερους ανθρώπους. Τα καλά νέα είναι ότι ακόμη και οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μια μεγάλη διαφορά!  Εδώ είναι μερικές αλλαγές που είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη. Σχεδόν όλοι είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον μία από αυτές τις τροποποιήσεις στον τρόπο ζωής. Πόσο δύσκολο είναι να αρχίσετε να ασκείστε τακτικά ή να είστε πιο προσεκτικοί σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ ή να σταματήσετε το κάπνισμα ή να καταναλώνετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά;

Η πεποίθηση από πολλούς ανθρώπους είναι ότι τα αναγκαία μέτρα για τη βελτίωση της υγείας τους είναι πολύ δύσκολα. Μπορείτε να βελτιώσετε άμεσα την υγεία σας κάνοντας τις παρακάτω αλλαγές:

  • Εξαλείψτε τα trans-λιπαρά οξέα και θα μειώσετε το ποσοστό καρδιακής νόσου κατά 50%.
  • Ξεκινήστε να τρώτε ένα φρούτο κάθε μέρα και μερικές μερίδες λαχανικών.
  • Αναζητήστε τρόπους για να ενσωματώσετε «σούπερ τροφές» στη διατροφή σας.
  • Κάνετε μια καλή αποτοξίνωση, ώστε τα θρεπτικά συστατικά να απορροφηθούν πιο εύκολα.
  • Βρείτε ένα καλό πολυβιταμινούχο σκεύασμα.
  • Πίνετε άφθονο νερό.
  • Ξεκινήστε με μικρές αλλαγές αντί να προσπαθήσετε μια πλήρη αναμόρφωση της διατροφή σας.
Ενισχύστε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού

Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι η πρωταρχική άμυνα κατά του καρκίνου και μας προστατεύει από μια μεγάλη ποικιλία από βακτήρια, ιούς, και μύκητες. Με την προχωρημένη ηλικία, η λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος γενικά μειώνεται, πράγμα που αυξάνει την ευπάθεια για ασθένειες. Μία άλλη ατυχής επίδραση στη γήρανση είναι η τάση του ανοσοποιητικού συστήματος να γίνεται υπερδραστήριο, κατάσταση η οποία οδηγεί σε αυξημένη φλεγμονώδη αντίδραση που επιταχύνει επίσης τη διαδικασία γήρανσης.

Εξισορρόπηση των ορμονών

Οι ορμόνες που εμπλέκονται στη γήρανση περιλαμβάνουν την τεστοστερόνη, τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη, καθώς και τη μελατονίνη, την αυξητική ορμόνη, την κορτιζόλη, και τη DHEA. Όταν αυτά τα επίπεδα ορμονών δεν είναι ισορροπημένα, μπορούν να προκαλέσουν ένα πλήθος συστηματικών προβλημάτων που είναι ζωτικής σημασίας για τις κανονικές διαδικασίες της ζωής και είναι γνωστό ότι επιταχύνουν κάποιες διαδικασίες γήρανσης. Η μειωμένη ενδοκρινική λειτουργία θα σπείρει τον πανικό στα υπόλοιπα συστήματα του σώματος, κατάσταση η οποία αυξάνει την ευπάθεια σε ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία. Η μακροζωία και η καλή ποιότητα ζωής απαιτεί μια συστηματική και ολιστική προσέγγιση, η οποία δε βρίσκεται σε ένα μεμονωμένο ελιξίριο ή συμπληρώματα.

Η καλή ποιότητα ζωής λοιπόν είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνετε.

Είναι μία απόφαση που πρέπει να πάρετε και να αναλάβετε την διεκπεραίωση της. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας, κάνετε τη δική σας έρευνα, εξετάστε όλες τις απαραίτητες συνιστώσες για μια υγιή ζωή και με το να αναλάβετε την ευθύνη για τη δική σας υγεία σας θα καταφέρετε να είστε ο «βασιλιάς στο δικό σας κάστρο»

Αφού κάνετε την έρευνά σας σας προτείνω να δείτε και αυτά:

Ρένα Διαμαντοπούλου
Marketing Προϊόντων & Υπηρεσιών Ομορφιάς

Articles are informative and in no case should be considered as therapeutic prescriptions or as a substitute for the treating physician and his/her instructions. The decision on the importance of the advice is yours personally and completely.

Similar Posts