Top 9 κακές συνήθειες που προκαλούν ζημιά στο πρόσωπό σας!

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε μια συγκεκριμένη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, η οποία με την πάροδο του χρόνου γίνεται συνήθεια – πρόκειται για μια επανάληψη βημάτων που ακολουθούμε καθημερινά. Αλλά τι γίνεται αν επαναλαμβάνουμε τα λάθος βήματα;

Εδώ είναι 9 λάθη περιποίησης της επιδερμίδας που βλάπτουν το δέρμα του προσώπου

1.Πέφτεις για ύπνο με το μακιγιάζ σας

Μπορεί να συγχωρεθείς για εκείνο το “μεθυσμένο βράδυ”, αλλά δεν είναι επιτρεπτό να γίνεται συνήθεια. “Το να μην αφαιρείς το μακιγιάζ τη νύχτα μπλοκάρει τους πόρους και τους σμηγματογόνους αδένες”, λέει ο Dennis Gross MD. “Όταν το μακιγιάζ επηρεάζει τους πόρους, τους κάνει να φαίνονται μεγαλύτεροι. Μόλις τα επίπεδα κολλαγόνου μειωθούν, ο πόρος δεν θα μπορέσει να επανέλθει τόσο εύκολα εφόσον έχει διευρυνθεί. “Επιπλέον, αναφέρει, πως η συνήθεια αυτή οδηγεί σε φλεγμονή.”

2.Δεν καθαρίζεις το δέρμα σου σωστά

Μπορεί να είσαι επιμελής στην αφαίρεση μακιγιάζ, χρησιμοποιείς ωστόσο το κατάλληλο καθαριστικό για  να προσφέρεις στο δέρμα την σωστή αναζωογόνηση τη νύχτα; “Αναζήτησε ένα καθαριστικό που περιέχει τα σωστά συστατικά”, λέει ο Dr.Gross. “Πρoϊόντα όπως τα αντιοξειδωτικά για προστασία, το γλυκολικό οξύ για να βοηθήσεις να καθαρίσεις τους πόρους, μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικό στυπτικό”.

3.Υπερβολική απολέπιση

Είναι δελεαστικό, αλλά ταυτόχρονα πολύ επιζήμιο μακροπρόθεσμα, το να απομακρύνεις πολλές άνω στιβάδες τις επιδερμίδας . “Απομακρύνεις ουσιαστικά το προστατευτικό φράγμα που προσφέρει το δέρμα”, λέει ο Δρ. Ben Johnson, ιδρυτής του Osmosis Pur Medical Skincare. “Αφού αφαιρεθεί, το δέρμα εκτίθεται σε περιβαλλοντικές τοξίνες και βλάβες από τον ήλιο προκαλώντας τη πρόωρη γήρανση.” Απολέπιση δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα, είναι το μέγιστο όριο που πρέπει να εφαρμόζεις.

4.Υπερβολική χρήση όλων των προϊόντων (όχι μόνο απολεπιστικών)

Ακριβώς όπως με την υπερβολική απολέπιση, έτσι η υπερβολική χρήση καθαριστικών ή προϊόντων ρετινόλης υποβαθμίζουν τα φυσικά έλαια προστασίας του δέρματός. “Δεν είναι απαραίτητο να καθαρίζεις το πρόσωπο σου και το πρωί και το βράδυ”, αναφέρει η αισθητικός Andrea DeSimone. “Ο καθαρισμός το βράδυ είναι ζωτικής σημασίας για την απομάκρυνση ρύπων, ελαίων και μακιγιάζ, ωστόσο κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα έλαια που παράγει το δέρμα είναι ενυδατικά και εξισορροπητικά, επομένως δεν θα πρέπει να ξεπλένονται το πρωί.” Προτείνει τον απαλό καθαρισμό του δέρματος με ένα υγρό βαμβάκι  το πρωί αντί για άλλη μία χρήση καθαριστικού.

5.Το να κοιμάσαι με τα μαλλιά εκτεθειμένα

“Πολλοί άνθρωποι έχουν δερματικές εξάρσεις περιμετρικά στο πρόσωπο και στο μέτωπο λόγω των λαδιών και των προϊόντων περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιούν – ειδικά όσοι έχουν πολύ μακριά μαλλιά”, σημειώνει η DeSimone. “Μάζεψε τα μαλλιά σου από το πρόσωπό σου πριν τον ύπνο.”

6.Δεν ενυδατώνεις το λιπαρό δέρμα

Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σου, είναι επιτακτική ανάγκη να ενυδατώνεις καθημερινά την επιδερμίδα σου και να εφαρμόζεις μια κρέμα νυκτός το βράδυ, λέει ο Δρ Murad. “Είναι μια συνηθισμένη αλλά εσφαλμένη αντίληψη ότι εκείνοι με λιπαρό δέρμα θα πρέπει να αποφεύγουν τα ενυδατικά. Στην πραγματικότητα, είναι ζωτικής σημασίας η χρήση τους, καθώς ακόμη και το λιπαρό δέρμα χρειάζεται την κατάλληλη υγρασία. Χωρίς αυτή, το δέρμα θα προσπαθήσει να υπερκαλύψει  την απώλεια της με έκκριση περισσότερων ελαίων, οδηγώντας κατ’επέκταση σε δερματικές εξάρσεις  και σε μια ανομοιογενή υφή του δέρματος. “Σημείωσε λοιπόν: Η ενυδατική προσθέτει νερό στο δέρμα, όχι λάδι.”

7.Δεν φοράς αντηλιακό κάθε μέρα

Δεν είναι μόνο για την παραλία: Η καλύτερη προστασία κατά της γήρανσης του δέρματος είναι μέσω της άμυνας που προσφέρει ένα καλό αντηλιακό. “Πρέπει να το εφαρμόζεις καθημερινά και αναζητήσεις ένα που να έχει SPF 30 ή μεγαλύτερο”, λέει η δερματολόγος της Φλόριντα Marisa Potter. “Το αντηλιακό συμβάλλει στο να προστατευτείς από τις ακτίνες UVA (καθώς και από την UVB) που είναι γνωστό ότι προκαλούν φωτογήρανση του δέρματος.” Η δερματοτολόγος συμβουλεύει να εφαρμόζεις αντηλιακό ακόμα και στην περιοχή του λαιμού και στα χέρια καθημερινά.

8.Χρησιμοποιείς λερωμένα πινέλα μακιγιάζ

Ναι, αυτή η συνήθεια κάνει περισσότερες βλάβες στο δέρμα από ό, τι νομίζεις. «Επένδυσε λίγο χρόνο στην καθαριότητα των πινέλων, ειδικά εκείνο που εφαρμόζεις για το make-up», λέει ο McElroy, επαγγελματίας υγείας. “Διατηρώντας καθημερινά καθαρά τα πινέλα σου θα εξασφαλίσεις ότι δεν πρόκειται επιπλέον ρύποι και υπολείμματα να επηρεάσουν το δέρμα σου.”

9.Δεν γνωρίζεις τι βάζεις στο δέρμα σου

Πώς θα μπορέσεις ποτέ να απολαύσεις ένα υπέροχο δέρμα αν δεν εκπαιδεύσεις πρώτα τον εαυτό σου να γνωρίζει τι βάζεις σε σε αυτό; “Διάβασε τα συστατικά και μάθε τι βάζεις πάνω στην επιδερμίδα σου,” λέει ο McElroy. “Θυμήσου – η τιμή δεν καθορίζει πάντα την ποιότητα.”

Εφόσον κάνεις τη δική σου έρευνα, σου προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά here.

Ειρήνη Διαμαντοπούλου,
Marketing Προϊόντων & υπηρεσιών Ομορφιάς

Similar Posts