The new era of a healthy diet with plant-based supplements!

συμπληρώματα διατροφής

Δεν κατασκευάζονται το ίδιο όλες οι βιταμίνες και τα μέταλλα και το σώμα σας μπορεί να εντοπίσει τη διαφορά μεταξύ συνθετικών και φυτικής προέλευσης συμπληρωμάτων. Αν αγοράσατε ποτέ μια φτηνή, συνθετική βιταμίνη ή μέταλλο και δεν καταφέρατε να παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στο πώς είστε και αισθάνεστε, υπάρχει λόγος. Οι τεχνητές βιταμίνες περνούν συχνά μέσα από το σώμα χωρίς να απορροφούνται.

Πολλοί από τους ίδιους παράγοντες που λαμβάνεται υπόψιν για την επιλογή των κατάλληλων τροφίμων ισχύουν και για την επιλογή των σωστών συμπληρωμάτων διατροφής. Αναζητήστε συστατικά που είναι φυτικά, οργανικά και προέρχονται από φυσικές πηγές. Ομοίως, αποφύγετε τις συνθετικές χημικές ουσίες ή άλλα τεχνητά συστατικά, γλυκαντικές ουσίες και συντηρητικά.

What Are the Benefits of Plant-Based Supplements?

Ελάχιστα επεξεργασμένα τα συμπληρώματα φυτικής προέλευσης προσφέρουν αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συνθετικές βιταμίνες. Διαβάστε τα 4 κορυφαία οφέλη των βιολογικών συμπληρωμάτων.

 1. Better Bioavailability

  Βιοδιαθεσιμότητα είναι το πόσο εύκολα μπορεί το σώμα να απορροφήσει ένα δεδομένο θρεπτικό συστατικό. Η συντριπτική πλειοψηφία των αποδεικτικών στοιχείων δείχνει ότι οι πηγές από πλήρεις τροφές αποτελούν τη βάση μιας υγιούς διατροφής. Αυτό περιλαμβάνει και τα συμπληρώματα που χρησιμοποιείτε για τη διατήρηση της υγείας σας. Τα καλύτερα συμπληρώματα είναι αυτά που το σώμα είναι εξοπλισμένο να μεταβολίσει, με άλλα λόγια-είναι φυσικά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σώμα εξελίχθηκε για να αναγνωρίσει και να χρησιμοποιήσει θρεπτικά συστατικά που προέρχονται από φυτικές πηγές.
 1. Δεν έχουν κίνδυνο τοξικότητας

  Σωστή απορρόφηση δεν σημαίνει πως ο οργανισμός πρέπει να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο οργανισμός πρέπει να απορροφά την ποσότητα που χρειάζεται και την υπόλοιπη να την απορρίπτει. Σε πολλές περιπτώσεις η υψηλή λήψη χημικών μετάλλων και βιταμινών οδηγεί σε τοξικότητα και επιβάρυνση του συκωτιού. Τα συμπληρώματα φυτικής προέλευσης δε φέρουν κίνδυνο τοξικότητας.
 1. Additional Cofactors & Conutrients

  Τα φυτά περιέχουν ένα πλήρες φάσμα βιταμινών, μετάλλων, αρωματικών ελαίων και φυτοθρεπτικών συστατικών. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα θρεπτικά συστατικά συνεργάζονται. Όταν απομονώνονται συγκεκριμένες ενώσεις, μπορεί να απομμονωθεί μία ουσία, αλλά αφαιρούνται όλοι οι υποστηρικτές της. Αυτοί οι φορείς υποστήριξης είναι οι συμπαράγοντες και θρεπτικές ουσίες που διατίθενται μόνο σε συμπληρώματα φυτικής προέλευσης.

Εδώ είναι ορισμένα απο τα συστατικά που τα επεξεργασμένα συμπληρώματα δεν περιλαμβάνουν:

 • Plant pigments: chlorophyll, curcumin, flavonoids, carotenoids, lutein, anthocyanins
 • Flavonoids: catechins, quercetin, polyphenols
 • Aromatic compounds: allicin, sulforaphane, carvacrol, thymol
 • Alkaloids: caffeine, quinine, theobromine, piperine
 • Enzymes: protease, cellulase, amylase, nattokinase, lipase
 • Terpenoids: saponins, limonene, phytosterols, oleanolic acid
 • Polysaccharides: cellulose, acemannan, pectin, hemicelluloses
 1. Natural Smell & Taste

  Ένα από τα πιο επιθυμητά χαρακτηριστικά των φυτικών συμπληρωμάτων είναι ότι ξέρετε τι παίρνετε. Τα βιολογικά συμπληρώματα συνήθως δεν περιέχουν συνθετικά υλικά πληρώσεως, τοξικά χημικά και τεχνητά γλυκαντικά που είναι πολύ συνηθισμένα σε άλλα συμπληρώματα. Σε βιολογικά συμπληρώματα περιλαμβάνονται έλαια και άλλα συστατικά που παρέχουν τις φυσικές οσμές και τις γεύσεις που απουσιάζουν στις εργαστηριακές βιταμίνες. Εάν θέλετε να ελέγξετε την ποιότητα ενός φυτικού συμπληρώματος, ανοίξτε το και ελέγξτε τη μυρωδιά και τη γεύση.

Buying plant-based supplements is always the smarter option, but how do you know you are getting the best

Ψάξτε για μια εταιρία που μπορείτε να εμπιστευτείτε και η οποία δίνει προσοχή στις πρώτες ύλες. Η θερμότητα, η υγρασία και ο χρόνος είναι όλοι οι εχθροί εύθραυστων φυτικών θρεπτικών ουσιών. Οι εταιρείες βιολογικών συμπληρωμάτων που λαμβάνουν σοβαρά την υγεία σας θα κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν το φυτό και να διατηρήσουν αυτά τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τους συμπαράγοντες και τις χρήσιμες ουσίες στο τελικό προϊόν.

Proper drying, milling, and concentrating techniques that lock in these compounds should be in place. Without these rigorous protocols, your supplements will not provide their maximum possible benefit.

After doing your own research, have a look here.

Dr Lambros Gerakoulias M.D. {E.H.}

Articles are informative and in no case should be considered as therapeutic prescriptions or as a substitute for the treating physician and his/her instructions. The decision on the importance of the advice is yours personally and completely.

Similar Posts