Άσκηση για να φροντίσετε το λαιμό σας!

Πολλές γυναίκες παρόλο που φροντίζουν το πρόσωπό και το σώμα τους, δεν ασχολούνται καθόλου με το λαιμό τους. Κι όμως ο λαιμός μπορεί να φανερώσει την ηλικία σας. Το δέρμα του λαιμού δεν είναι ίδιο με του προσώπου. Δεν είναι ποτέ λιπαρό γιατί οι σμηγματογόνοι αδένες δεν ασκούν καμιά επίδραση σε αυτό το σημείο. Είναι λοιπόν σπάνιο να εμφανιστούν εκεί ακμή, σπυριά ή τρίχες. Όμως έχει την τάση να αφυδατώνεται γρηγορότερα.

Φροντίδα
  1. Καθαρισμός. Μη σταματάτε ποτέ μέχρι το πηγούνι τον καθαρισμό, συνεχίστε μέχρι και το λαιμό.
  2. Τόνωση. Βρέξτε με τη τονωτική λοσιόν ένα βαμβάκι καθαρισμού και περάστε τη περιοχή του λαιμού σας.
  3. Θρέψη. Με το πέρασμα του χρόνου το ποσοστό κολλαγόνου, αμινοξέων και βιταμινών μειώνεται. Πρέπει να καλύψετε τις ανάγκες με κρέμες και συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν αυτά τα στοιχεία.
  4. Μια φορά την εβδομάδα κάντε μάσκα στο λαιμό σας. Η μάσκα ενυδατώνει κι αφήνει το δέρμα του λαιμού λείο και απαλό.
Γιατί φθείρεται γρηγορότερα από το πρόσωπο?

Υπάρχουν 2 βασικές αιτίες

  1. Το δέρμα σε αυτή τη περιοχή είναι λεπτότερο. Αφυδατώνεται και ρυτιδώνεται πολύ εύκολα.
  2. Το σημείο μεταξύ της άκρης του πηγουνιού και του λαιμού χαμηλά είναι εκτεθειμένο, χωρίς κανένα στήριγμα, στην επίδραση του βάρους και για αυτό με μια οποιαδήποτε επιβάρυνση λίπους εμφανίζεται το διπλοσάγονο.
Μερικές Συμβουλές
  1. Βεβαιωθείτε για τη σωστή σας θέση στον ύπνο. Αν το μαξιλάρι σας είναι ψηλό τότε ο λαιμός θα αναδιπλωθεί από το βάρος του κεφαλιού. Κοιμηθείτε χωρίς μαξιλάρι ιδιαίτερα αν έχετε διπλοσάγονο.
  2. Όταν δουλεύετε γράφετε ή διαβάζετε ακόμα και όταν κάθεστε στο τραπέζι προσέξτε τη στάση σας. Αντί να σκύβετε και να πιέζετε το λαιμό σας, κρατήστε ίσιο το κεφάλι, ανασηκώστε με μια κίνηση της σπονδυλικής στήλης όλο το κορμί σας.
  3. Όταν περπατάτε κρατάτε το λαιμό ίσιο ή ελαφρά στο πλάι .
  4. Χρησιμοποιείστε προϊόντα που περιέχουν φυτική σιλικόνη, ελαιόλαδο, ρόδι κ.α.
Τέλος σας δίνω μια άσκηση για το λαιμό

Βάλτε στο κεφάλι σας ένα χοντρό βιβλίο και περπατήστε έτσι για μερικά λεπτά. Επαναλάβετέ το καθημερινά. Θα βοηθήσει αυτή η καθημερινή “γυμναστική” το λαιμό σας στο διπλοσάγονο και στις ρυτίδες.

Με αυτές τις βασικές φροντίδες πετυχαίνετε σίγουρα την καθυστέρηση της φυσικής φθοράς αλλά μην περιμένετε την εμφάνισή της για να αρχίσετε να περιποιείστε το λαιμό σας. Γιατί αυτό το μέρος του σώματος είναι εύθραυστο και πολύ ευαίσθητο στις ρυτίδες και τα σημάδια. Αν δεν το περιποιείστε προσεκτικά θα κινδυνεύετε να έχετε ένα λαιμό που θα σας δείχνει πιο μεγάλη από όσο πραγματικά είστε.

Κάνετε την έρευνά σας για ενυδατικά προϊόντα που αφορούν το πρόσωπο και το λαιμό και εγώ σας προτείνω να δείτε και το παρακάτω

Ρένα Διαμαντοπούλου
Marketing Προϊόντων & Υπηρεσιών Ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα