Αντι-γηραντική θεραπεία με υαλουρονικό οξύ!

Το Υαλουρονικό Οξύ (Υαλουρονικό Οξύ, Υαλουρονικό Νάτριο, ΗΑ) έχει πολλά οφέλη και συγκεκριμένα είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συστατικά στη φροντίδα του δέρματος. Αναβρίσκεται  φυσικά στο σώμα και εξασφαλίζει την υγρασία, δημιουργεί πληρότητα- και την εμφάνιση ενός νεανικού δέρματος. Στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, μπορείτε να βρείτε κρέμες υαλουρονικού οξέος, ορούς, ενέσιμα και συμπληρώματα διατροφής.

Είναι το Υαλουρονικό Οξύ φυσικό;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική γλυκοζαμινογλυκάνη (πολυσακχαρίτης που αποτελεί σημαντικό συστατικό του συνδετικού ιστού) και μπορεί να προέρχεται από διάφορους πόρους, τρόφιμα, συμπληρώματα και σκόνες υαλουρονικού οξέως. Το υαλουρονικό οξύ διανέμεται ευρέως σε όλους τους συνδετικούς, νευρικούς και επιθηλιακούς ιστούς. Εν ολίγοις, το υαλουρονικό οξύ υποστηρίζει πολλές σημαντικές περιοχές του σώματος, με αξιοσημείωτο όφελος για τις αρθρώσεις και το δέρμα. Είναι ενδιαφέρον ότι ο μέσος άνθρωπος έχει περίπου 15 γραμμάρια υαλουρονικού στο σώμα, το ένα τρίτο του οποίου μεταβολίζεται και συντίθεται καθημερινά.

Γιατί το Υαλουρονικό Οξύ είναι σημαντικό για το δέρμα;

Καθώς μεγαλώνουμε, η υγρασία του δέρματος μπορεί να μειωθεί σημαντικά, πράγμα που κάνει το δέρμα να χάνει την ελαστικότητα και να εκτίθεται σε σημάδια γήρανσης το δέρμα. Το υαλουρονικό οξύ διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην υγεία του δέρματος με τη μοναδική του ικανότητα να συγκρατεί την υγρασία (1000 ml νερού ανά γραμμάριο υαλουρονικού οξέος). Το υαλουρονικό οξύ είναι επίσης ένα “έξυπνο θρεπτικό συστατικό” καθώς μπορεί να προσαρμόσει το ποσοστό απορρόφησης υγρασίας του με βάση την υπάρχουσα υγρασία που επικρατεί σε σχέση με την εποχή και το κλίμα. Οι ερευνητές έχουν βρει ότι η λήψη συμπληρωμάτων Υαλουρονικού Οξέως σχετίζεται άμεσα με τις μετρούμενες αυξήσεις της υγρασίας του δέρματος. Η μικροσκοπική ανάλυση της επιφάνειας του δέρματος δείχνει αυξημένη απαλότητα της επιδερμίδας και βελτίωση των ρυτίδων.

Ως θεραπευτική κρέμα δέρματος ή ορός δέρματος;

Σε αντίθεση με το κολλαγόνο, το Υαλουρονικό Οξύ είναι σε θέση να διεισδύσει στα ανώτερα στρώματα του δέρματος για να βελτιώσει και να ωφελήσει το δέρμα όταν εφαρμόζεται τοπικά. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα σημαντικό συστατικό του δέρματος που συμβάλλει στην επισκευή και τη προστασία των ιστών. Όταν εφαρμόζεται ως κρέμα ή ορός μπορεί να σχηματίζει ένα διαπερατό από αέρα στρώμα και να διεισδύει στο χόριο, ενισχύοντας έτσι την ελαστικότητα και την ενυδάτωση του δέρματος. Το προστατευτικό φράγμα στο δέρμα κλειδώνει την υγρασία δίνοντας στο δέρμα μια νεανική εμφάνιση.

Κατά την επιλογή ενός ορού ή κρέμας με Υαλουρονικό Οξύ υπάρχουν δύο ιδιότητες:

  • Προτιμήστε το υαλουρονικό οξύ από μια βιολογική πηγή.
  • Αποφύγετε τους ορούς Υαλουρονικού Οξέως που περιέχουν αλκοόλ, paraben, θειικά ή άλλα συστατικά που είναι επιβλαβή για το δέρμα.
Οφέλη από το υαλουρονικό οξύ και προστασία από τις UVB ακτίνες:

Ένα από τα πιο επιβλαβή στοιχεία για το δέρμα είναι οι ακτίνες UVB . Το υαλουρονικό οξύ ωφελεί το δέρμα καθώς  μπορεί και το προστατεύει το  από τις ακτίνες UVB (και τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου που παράγουν), τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ηλιακές κηλίδες και πανάδες.

Το υαλουρονικό οξύ διατηρεί τη σύνθεση κολλαγόνου υψηλή, διατηρώντας την υγρασία του δέρματος, συμβάλλοντας στα αντιγηραντικά οφέλη για το δέρμα. Τα υψηλότερα επίπεδα κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος σχετίζονται με το δέρμα που είναι πιο ελαστικό και ανθεκτικό στις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Εφόσον κάνετε τη δική σας έρευνα, σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά και στα παρακάτω:

Adrianna Gkika
Holistic Healing

Παρόμοια άρθρα