Θαυματουργό jojoba oil για δυνατά μαλλιά και άψογη επιδερμίδα!

jojoba oil

Ο σπόρος jojoba είναι πλούσιος σε απαραίτητα λιπαρά οξέα και είναι ιδανικό για τοπική χρήση ως έλαιο ή ως ενεργό συστατικό σε φόρμουλες προϊόντων. Το jojoba oil είναι γεμάτο με σημαντικές θρεπτικές ουσίες, όπως βιταμίνες Β και Ε, καθώς και μέταλλα όπως ο χαλκός, το χρώμιο και ο ψευδάργυρος. Είναι γνωστό ότι κάνει θαύματα για τα μαλλιά και το δέρμα, το οποίο εξηγεί γιατί όλο και περισσότερα ινστιτούτα αισθητικής χρησιμοποιούν προϊόντα με βάση το υπέροχο αυτό λάδι του jojoba.

Θεωρείται το καλύτερο ενυδατικό προϊόν, καθώς δεν εξατμίζεται στον ίδιο βαθμό ή με την ίδια ταχύτητα όπως τα περισσότερα προϊόντα. Το jojoba oil μπορεί να ισορροπήσει τη παραγωγή ελαίων του δέρματος όπως συνήθως κάνει και το σμήγμα. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το λάδι jojoba διατηρεί τις ευεργετικές του ιδιότητες πολύ περισσότερο από ό, τι τα περισσότερα έλαια που συχνά στραγγίζουν με την πάροδο του χρόνου.

Έλαιο Jojoba για την ακμή

Σε μια μελέτη του 2012, που δημοσιεύθηκε στο ελβετικό περιοδικό Research της Συμπληρωματικής Ιατρικής, εξήγησαν στο πώς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το jojoba oil συμβάλει στη βελτίωση του επιρρεπές δέρματος στην ακμή. Κατά τη διάρκεια αυτής της μελέτης 194 άτομα κλήθηκαν να εφαρμόσουν μια μάσκα προσώπου που περιέχει jojoba oil δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για διάστημα περίπου έξι εβδομάδων. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων επιβεβαίωσαν μια σοβαρή μείωση του αριθμού των βλαβών και των φλύκταινων της ακμής. Ενώ η Εφημερίδα της Εθνοφαρμακολογίας ανάφερε, στο τεύχος της το 2011, ότι το jojoba oil μπορεί να συμβάλει στην επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών του δέρματος.

Έλαιο Jojoba για τα μαλλιά

Το συνεχόμενο styling και η χρήση σκληρών προϊόντων περιποίησης μαλλιών μπορούν να κάνουν τα μαλλιά ξηρά και ταλαιπωρημένα. Τα περισσότερα εμπορικά σαμπουάν, μαλακτικά και προϊόντα styling περιέχουν υψηλές ποσότητες διαφόρων χημικών ουσιών που μπορούν να προκαλέσουν σπάσιμο και ευθραυστότητα της τρίχας,  με την πάροδο του χρόνου. Η έκθεση στο φως του ηλίου, τη σκόνη και τη ρύπανση μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα μαλλιά και να εξαλείψουν τη φυσική τους υγρασία. Τα μαλλιά απαιτούν βαθιά ενυδάτωση, προκειμένου να ανακτήσουν τη φυσική λάμψη και υφή τους. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να θρέψετε και να ενυδατώσετε τα μαλλιά σας είναι η εφαρμογή του λαδιού jojoba. Το λάδι αυτό περιέχεται σε πολλά φυτικά προϊόντα για τα μαλλιά, όπως σαμπουάν, μαλακτικά και έλαια για τα μαλλιά. Το τριχωτό της κεφαλής πρέπει να διατηρείται ενυδατωμένο σαν το δέρμα στο σώμα. Ένα ξηρό δέρμα της κεφαλής είναι επιρρεπές σε απολέπιση, φαγούρα και ερεθισμό.

Έλαιο Jojoba για το τριχωτό της κεφαλής

Το λάδι jojoba λειτουργεί θαυμάσια στην ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής. Μπορείτε να κάνετε μαλάξεις απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής με το έλαιο και αφού απορροφάται εύκολα, θα διεισδύσει βαθιά μέσα στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να δώσετε στα μαλλιά σας μια έντονη θεραπεία ανανέωσης. Επιπλέον, το μασάζ του τριχωτού της κεφαλής είναι επίσης πολύ χαλαρωτικό. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα ελαίου, δεδομένου ότι μπορεί να κάνει τα μαλλιά λιπαρά.  Το λάδι jojoba έχει βρεθεί επίσης να προκαλεί νέα αύξηση των τριχωτών κυττάρων. Αυτό είναι ευεργετικό για όλους εκείνους που υποφέρουν από τριχόπτωση.

Σε διάφορους βαθμούς αποτελεσματικότητας, μερικά από τα υπόλοιπα ευεργετικά αποτελέσματα του ελαίου περιλαμβάνουν επίσης: τη μείωση των ρυτίδων και τη βελτίωση των συνθηκών του δέρματος όπως το έκζεμα.

Εφόσον κάνετε την έρευνα σας, σας προτείνουμε να δείτε και το

Ειρήνη Διαμαντοπούλου,
Marketing Προιόντων & Yπηρεσιών Ομορφιάς

Παρόμοια άρθρα