Μαστίχα Χίου: 10 λόγοι για να την κάνετε μία νέα συνήθεια!

Η μαστίχα Χίου είναι μια κολλώδης ουσία που συναντάται στο νησί της Χίου στην Ελλάδα, και προέρχεται από το μαστιχόδεντρο. Είναι γνωστή εδώ και χιλιάδες χρόνια ότι προσφέρει απίστευτα οφέλη για την υγεία, όπως θεραπεία γαστρεντερίτιδας, αποτροπή πλάκας στα δόντια και εξάλειψη μυκητιασικών λοιμώξεων. Έχει μια ελαφρώς γλυκιά γεύση και έρχεται σε διάφορες μορφές, η πιο δημοφιλής είναι με τη μορφή τσίχλας. Διατίθεται επίσης σε μορφή σκόνης ή κάψουλας, καθώς επίσης και σε οδοντόκρεμα, στοματικό διάλυμα και άλλα προϊόντα υγείας, γεγονός που καθιστά εύκολη την πρόσληψή της.

10 Oφέλη της Μαστίχας Χίου
  1. Καταπραΰνει την παλινδρόμηση οξέος. Η σκόνη μαστίχας φέρει μια εξαιρετική καταπραϋντική δράση για την παλινδρόμηση οξέος / καούρα στομάχου. Έχει αποδειχθεί ότι εξουδετερώνει την οξύτητα στον οισοφάγο, γεγονός που τον προστατεύει από τη δυσφορία και τυχόν αλλοίωσή του.
  2. Θεραπεύει τις πεπτικές διαταραχές. Η μαστίχα είναι μια ισχυρή αντιφλεγμονώδης και αντιβακτηριακή ουσία που έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει πολλαπλές παθήσεις του πεπτικού συστήματος. Βοηθά στην ανακούφιση από το φούσκωμα, διευκολύνει τα συμπτώματα της νόσου του Crohn και του IBS (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου) και καταστρέφει τα επιβλαβή βακτήρια.
  3. Θεραπείες πεπτικών ελκών. Ένα συγκεκριμένο βακτήριο γνωστό ως Helicobacter Pylori (Ελικοβακτηρίδιο του Πυλωρού) είναι η κυρίαρχη αιτία των πεπτικών ελκών και μελέτες έχουν δείξει ότι πάνω από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορούσε να έχει μολυνθεί από αυτό. Η μαστίχα έχει αποδειχθεί ότι το καταστρέφει εντελώς, συμβάλλοντας στην πρόληψη και θεραπεία των ελκών του στομάχου.
  4. Βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης LDL (κακής). Ενώ η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη, τα τρέχοντα ευρήματα έχουν αποδείξει ότι η μαστίχα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του επιπέδου LDL (κακής) χοληστερόλης. Συνδέεται με τη βελτίωση της καταμέτρησης μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης που μεταφέρει τη χοληστερόλη στο σώμα, γεγονός που συμβάλλει στην αποτροπή της απόφραξης του καρδιαγγειακού συστήματος.
  5. Ιδανική για τα ούλα. Η μαστίχα είναι μια τόσο ισχυρή αντιβακτηριακή ουσία που πλέον προστίθεται σε οδοντόκρεμες και στοματικά διαλύματα για την καταπολέμηση διαφόρων νόσων των ούλων. Βοηθά στη μείωση της συσσώρευσης της πλάκας καθώς και στην καταστροφή επιβλαβών βακτηρίων στο στόμα, που συμβάλει επίσης στην πρόληψη των στοματικών ελκών.
  6. Ιδανικό για το δέρμα σας. Το υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών και αντιμυκητιακών ενώσεων καθιστά τη μαστίχα ένα καταπληκτικό συμπλήρωμα για ένα υγιές δέρμα. Βοηθά στη μείωση των βλαβών που προκαλούνται εξαιτίας των ελεύθερων ριζών, αντιστρέφει τα σημάδια γήρανσης, καθώς και θεραπεύει οποιονδήποτε δερματικό ερεθισμό ή μολύνσεις από το εσωτερικό του οργανισμού.
  7. Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου. Μελέτες έχουν δείξει ότι η μαστίχα βοηθά στην επιβράδυνση της ανάπτυξης του όγκου και την πρόληψη της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων, ειδικά στην περίπτωση ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα και του προστάτη. Με τη μορφή ελαίου, έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ισχυρή, προσφέροντας μια πυκνή πηγή αντιοξειδωτικών για την αναζωογόνηση των κυττάρων.
  8. Διατηρεί τα μάτια σας υγιή. Μια ενδιαφέρουσα μελέτη αποκάλυψε ότι με την καταστροφή των βακτηρίων Helicobacter Pylori, η μαστίχα βοηθά στην πρόληψη του γλαυκώματος. Το γλαύκωμα είναι μια ασθένεια των ματιών που βλάπτει το οπτικό νεύρο και προκαλεί θολή όραση και τύφλωση. Τα βακτηρίδια καταστρέφονται ακριβώς στην πηγή (στο στόμα και στο πεπτικό σύστημα) που τα εμποδίζει από το να βλάψουν τα μάτια.
  9. Ισχυρό Αφροδισιακό. Από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, η μαστίχα είναι γνωστή ως ένα ισχυρό αφροδισιακό που αξίζει το βάρος της σε χρυσό. Πρόσφατες μελέτες επιβεβαίωσαν ότι τα εξαιρετικά επίπεδα ψευδαργύρου στη μαστίχα βοηθούν στην ενίσχυση της λειτουργίας του προστάτη, η οποία αυξάνει τη λίμπιντο στους άνδρες.
  10. Θεραπεία για πολλαπλές λοιμώξεις. Επειδή η μαστίχα είναι μια τόσο ισχυρή αντιφλεγμονώδης και αντιμυκητιασική ουσία, έχει συνδεθεί με τη μείωση των συμπτωμάτων πολλών παθήσεων, όπως οι λοιμώξεις του δέρματος και η υπερανάπτυξη του Candida. Επίσης έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει το ήπαρ από μολύνσεις, συμβάλλοντας στην πρόληψη της ηπατικής νόσου.

Εφόσον κάνετε την ερευνά σας, σας προτείνουμε να δείτε και το παρακάτω

Adrianna Gkika
Holistic Healing

Τα κείμενα είναι καθαρά πληροφοριακά και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως θεραπευτικές ιατρικές συνταγές ή ότι συνιστούν αντικατάσταση του θεράποντος γιατρού και των υποδείξεών του. Η απόφαση για τη σπουδαιότητα των συμβουλών είναι προσωπικά και απόλυτα δική σας.

Παρόμοια άρθρα